изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:16 EEST
52 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕТЕ В ОБЛАСТТА СА ОСИНОВЕНИ ПРЕЗ 2010 Г.    
Новини52 деца от социалните домове в Добричка област са осиновени през миналата година. Момичетата и момчетата са от Дома за медико-социални грижи и дом "Дъга" в Добрич, както и от социалното заведение в село Овчарово. Няма интерес към осиновявания на деца с увреждания от дома в с. Крушари. 15 са международните осиновявания, останалите са в България. Данните изнесе на пресконференция вчера директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Снежана Ванкова. За сравнение, тя посочи, че през 2009 г. са осиновени 36 деца. Предпочитанията са основно към момичета и момчета на по-малка възраст.


От края на 2010 г. Агенцията за социално подпомагане е предприела мерки за осиновяване на деца със здравословни проблеми, със специални нужди или такива, които са на възраст над седем години и за тях не са намерени подходящи кандидат-осиновители. Създава се публичен профил на детето на сайта на Агенцията, който включва пол, възраст, здравословно състояние, евентуални специфични потребности и болнично лечение, ако е проведено такова. В момента подобни профили имат осем деца от домовете в Добричка област, сред тях има и такива от дома в с. Крушари, заяви Сн. Ванкова. При желание отстрана на кандидат-осиновители и по съответния ред те могат да получат повече информация за детето и дори да се срещнат с него. Изискването е обаче да бъдат вписани в Регистъра на кандидат-осиновителите.
 


Сходни връзки

52 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕТЕ В ОБЛАСТТА СА ОСИНОВЕНИ ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди