изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:55 EEST
КАВАРНА И AES ПРОДЪЛЖАВАТ ПАРТНЬОРСТВОТО СИ    
ОбразованиеАмериканската корпорация е осигурила финансиране от 30 000 лева за проекти в училища в Каварна. Проекти на обща стойност 30 хиляди лева се реализират в три каварненски училища със средства на AES Geo Energy, съобщават от кметството в морския град. В резултат на публично-частното партньорство между община Каварна и американската корпорация, до края на този месец учебните заведения ще разполагат с нови придобивки.

В СОУ „Стефан Караджа” ще бъдат закупени нови компютри за обучението на учениците, ергономични столове, принтер, ксерокс, музикални уредби, телевизор с DVD и климатици. ОУ „Йордан Йовков” ще се сдобие с интерактивни дъски и мултимедия. НУ „Братя Миладинови” е предвидило направата на шкафчета в класните стаи за учениците. Проектите са разработени от директорите на трите училища, съвместно с отдел „Образование, младежки дейности и спорт”.
Средствата са част от целогодишните дарения на AES Geo Energy за община Каварна.
През ноември миналата година, благодарение на крупния инвеститор, за нуждите на Многопрофилна болница за активно лечение – Каварна бе закупен нов дигитален рентгенов апарат Siemens. Американската компания вече е осигурила 60 хиляди лева за лизинга за новата апаратура за половин година.
 


Сходни връзки

КАВАРНА И AES ПРОДЪЛЖАВАТ ПАРТНЬОРСТВОТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди