изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 04:22 EEST
Трупът без глава от лятото - на убито момиче    
Новини
Чии е трупът, изхвърлен на брега край Ахтопол? Интерпол се включва в разрешаването на загадката чие е тялото, което морето изхвърли през август близо до ахтополския къмпинг "Делфин".
Зловещата находка вцепени туристите, които първи попаднаха на нея. Женското тяло без глава - това е гледка, на която не всеки може да издържи. Случаят не се появи в официалната хроника на полицията, припомня "24 часа".

След запитване на редакцията, от ОД на МВР в нарочно съобщение потвърдили, че момичето е открито само с горнище на бански костюм. Именно банският е единствената индикация, по която жертвата може да се разпознае. Той е на бяло-кафяви тигрови ивици.

Няма съмнение, че тялото е престояло във водата дълго време, поне около година, заяви тогава съдебният лекар д-р Косьо Янков, който е извършил аутопсията. Според него отговора на въпроса дали става въпрос за удавяне, или жената е била хвърлена в морето вече мъртва, ще даде експертизата за наличието на диатомей в дробовете и бъбреците.

Става въпрос за едноклетъчен организъм, който живее във водата. При удавяне от него се поема голямо количество, твърди експертът.

Експертизата бе назначена, а резултатът от нея стана известен през есента - причината за смъртта на неизвестната жертва не е удавяне. Тя вече е била мъртва, когато е хвърлена в морето.

Освен липсващите бикини от банския, запазената част от скалпа е другото, което изуми разследващите. Главата е отстранена от втория прешлен на гръбнака, но кожата на врата и част от скалпа е запазена.

"Софт" версията е, че това се е получило заради дългото престояване на тялото в солена вода. Според други разследващи просто е било обезглавено с майсторски разрез. Най-вероятно убийството не се е случило у нас, а теченията са довлекли трупа до българския бряг.

По процедура събраната информация ще се изпрати на Интерпол. Данните едва ли ще са достатъчни, за да се разкрие самоличността на жертвата. Вероятно похитителите са искали точно това - никога да не се разбере коя е убитата, предполагат криминалисти. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Трупът без глава от лятото - на убито момиче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди