изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:57 EEST
С ПУШКИ ПАЗЯТ СЕМЕЙСТВОТО НА ИЛИЯ ДЯКОВ И ПАОЛИНА НИКОЛОВА    
Новини
Бившата световна шампионка по художествена гимнастичка Паoлина Николова и нейното семейство са блокирани в селище, близо до затвора на Кайро, откъдето миналата нощ избягаха стотици затворници по време изстъпленията в Египет.


Николова, нейният съпруг Илия Дяков, който е бивш футболен национал от Добрич и трите им деца се намират в малко селище за чужденци, на 30 километра от столицата, съобщи bTV.

"Цялото семейство и всички около нас са добре. В селището, в което се намираме, всички сме се събрали в една вила. При нас има мъже с тояги, ножове и пушка. Прекарахме нощта всички заедно. Последните часове преминаха сравнително спокойно в сравнение с вчера. Имаше предупредителни изстрели от хората, които сме наели. Тук може да си наемеш хора, които стреляха във въздуха, за да знаят тези, които искат да навлязат, че това е охранителна зона", обясни Паулина Николова в телефонен разговор с водещите на "Тази сутрин" по bTV.

Тя описа обстановката около себе си: "Ние сме разположени на пътя към затвор, от който са избягали хора, беше изпратена помощ. Имаше танкове, полицейски коли и хеликоптери в нашия район".
Паолина Николова призна, че тя и членовете на семейството й не са излизали навън от няколко дни. "Разговаряхме с нашето външно министерство. Доколкото разбрах, се подготвя евакуация. Бяхме предупредени, че магазините ще бъдат затворени. Снабдени сме с храна поне за една седмица", разказа българката.

Илия Дяков е бивш български футболист, който е участвал на световното първенство в Мексико през 1986 година. Той е роден на 28 септември 1963 г. в Добрич. Играл е като защитник и опорен халф за Добруджа, ЦСКА (1986-1987, 5 мача) и Славия (1989-1992, 63 мача с 6 гола). Шампион на България през 1987 г. с ЦСКА. С отбора на Славия е вицешампион през 1990 и бронзов медалист през 1991 г. За купата на УЕФА има 4 мача (2 за ЦСКА и 2 за Славия).

Репортер на НДТ се свърза с роднините на Илия Дяков в родния му град Добрич. Неговият брат - Николай, който е зам.директор в спортното училище "Г. Ст. Раковски", в момента се намира в София, където е на лагер с възпитаници на учебното заведение и има служебни дела в спортното министерство. "От два дни не мога да се свържа с брат си. Последно той ми каза, че е ходил до летището, за да посреща две гостенки от Русия - приятелка на сина му и нейна приятелка. Каза ми, че там е война. Брат ми е минавал между куршуми и ножове", заяви Николай Дяков.
Семейството на Илия Дяков от 15 години живее и работи в Египет. Той и съпругата му са треньори. Имат син на 22 г., дъщеря на 20 и малко момиченце на 5 г. По-големите им деца учат икономически мениджмънт в университета в Кайро. Паолина работи в един от най-добрите клубове по художествена гимнастика и е към националния тим, а Илия е помощник на Стойчо Младенов.
 


Сходни връзки

С ПУШКИ ПАЗЯТ СЕМЕЙСТВОТО НА ИЛИЯ ДЯКОВ И ПАОЛИНА НИКОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди