изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:07 EEST
НАП ПРОВЕРЯВА НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА 264 ДУШИ    
НовиниОт пресцентъра на НАП съобщиха, че всички 264 души, заемащи висши държавни длъжности, на които от Сметната палата бяха открити несъответствия в подадените декларации, ще бъдат проверени.


В броя си от вчера НДТ съобщи, че в него попадат и хора от област Добрич. От приходната агенция добавят, че пропуските са най-разнообразни - от необявени покупки на леки автомобили на съпрузи и съпруги, до недекларирани хонорари, парцели и апартаменти. "Призовавам всички тези лица да изразят писмено съгласието си да оповестим данните от техните проверки" - каза директорът на НАП Красимир Стефанов. Инспекциите ще обхванат не само необявеното имущество, но и всички приходи и разходи на проверяваните и техните съпрузи и съпруги, ще се изследва и това дали официално обявените им доходи съответстват на семейното имущество. Средният срок за една подобна проверка е 3 месеца.
Според данъчните закони, ако се установи несъответствие на доходи и имущество, инспекторите на НАП начисляват пълния размер на укрития данък, заедно с лихвите. При открити данни за данъчно престъпление, материалите се предават на прокуратурата. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години и конфискация на цялото или част от имуществото на лице, което е укрило данъци в особено големи размери. От приходното ведомство обаче уточняват, че не всяко нарушение на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности е и данъчно нарушение. Покупката на лека кола от съпруг или съпруга сама по себе си не е данъчна простъпка, допълват още от НАП.
 


Сходни връзки

НАП ПРОВЕРЯВА НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА 264 ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди