изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:33 EEST
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ: Шест банки приключват годината на загуба    
ИкономикаБанките в България са приключили кризисната 2010 г. с печалба, но тя е с 21% по-ниска от предишната година, показват данните на БНБ към края на декември. Банките в България приключиха една година на криза с печалба, показват данните на БНБ към края на декември 2010 г. Целият сектор е постигнал обща печалба в размер 617 млн. лв., което е с 21% по-слабо в сравнение с печалбата за предходната година. Основни фактори за това са разходите по просрочените кредити и по-слабите приходи заради свитото кредитиране.


Шест банки, предимно малки, са отчели загуба за миналата финансова година. Сред тях са локалният клон на гръцката Алфа банк, Емпорики банк (част от френската "Креди агрикол"), клонът на словенската Нова Люблянска банка,  поделението на латвийската Регионална инвестиционна банка, който работи от една година у нас, звеното на  турската "Те Дже Зираат" и Българо-американската кредитна банка.

Почти всички останали банки отчитат спад в печалбите.

Ръст на финансовия си резултат на годишна база регистрират само Корпоративна търговска банка, Българска банка за развитие, Централна кооперативна банка, Societe Generale Експресбанк и Пощенска банка.
Последните две са в топ десет по размер на активите. /БЛИЦ/ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ: Шест банки приключват годината на загуба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди