изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:10 EEST
Армейски разкрития на Уикилийкс за България    
Новини   Секретен документ, съставен от американското посолство в София през 2007 година и предоставен от Уикилийкс, разкрива намерението на САЩ да упражнят влияние при модернизирането на българската армия. В резюме на документа, публикувано от британския вестник „Дейли телеграф", пише, че най-важната американска цел е повишаването на способността на България за военно разгръщане и водене на военни действия в оперативна съвместимост с презокеанските сили на САЩ и НАТО, съобщи bTV.

"Предвид ограничените ресурси на България, подкрепяме перспективата за по-големи инвестиции в българските сухопътни войски с цел закупуване на допълнителни бронирани автомобили, бронирани жилетки, тренировъчни съоръжения и комуникационно оборудване, тъй като това ще има по-голям и непосредствен ефект върху способността за военно разгръщане, отколкото би имало предоставянето на нови бойни самолети или кораби", пише още в секретния документ, цитиран и от "Фокус".

Според написаното от американските дипломати на България не трябва да се предоставят нови въздушни и морски системи, а малко по-стари и може би използвани системи със средна сложност, което ще позволи на българските сили да се запознаят по-бързо с новите технологии и така да станат по-бързо оперативно съвместими партньори.

"Приветстваме посещенията на официални лица от НАТО, от мисията на САЩ в НАТО и от Европейското командване на САЩ в България, тъй като те засилват посланието ни относно оперативната съвместимост и способността за военно разгръщане”, пише още в документа.

Това е поредният доклад за България, публикуван от Уикилийкс. В средата на декември бяха оповестени още няколко секретни доклада на САЩ, свързани с България. http://dnes.dir.bg

Уикилийкс разкри шпионски игри от високо ниво

Българският футбол е собственост на мафията, смятат САЩ

Хакерската война - част от сагата "Уикилийкс"

Уикилийкс: Български оръжия отиват при терористи

Цветанов искал сделка със САЩ за визите

Разкритията в сайта "Уикилийкс" - коментари в световната преса

Паника и оправдания след ”бомбата” на Уикилийкс

Уикилийкс разкри документи и за България

ЗАПИС В ИНТЕРНЕТ УЛИЧАВА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ КАК УБИВАТ МИРНИ АФГАНИСТАНЦИ КАТО В КОМПЮТЪРНА ИГРА

 


Сходни връзки

Армейски разкрития на Уикилийкс за България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди