изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:36 EEST
И ФИРМИТЕ БЕЗ ДЕЙНОСТ ПРЕЗ 2010 Г. ДЕКЛАРИРАТ В НАП    
ИкономикаОт пресцентъра на Националната агенция по приходите /НАП/ съобщават, че годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2010 година. Оттам уточняват, че тези икономически субекти попълват отделен формуляр - образец 1010а, като в него фирмите декларират, че за миналата година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство.

От ведомството добавят, че към нея не се прилага годишен отчет за дейността, като тя се подава в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет. Срокът за подаването на декларациите по Закона за корпоративно подоходно облагане е 31 март, като той важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност. Последният ден на март е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, подали декларациите си по електронен път ползват 1 % отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.), добавят от НАП. Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.
 


Сходни връзки

И ФИРМИТЕ БЕЗ ДЕЙНОСТ ПРЕЗ 2010 Г. ДЕКЛАРИРАТ В НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди