изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:01 EEST
В ДОБРИЧ ТРЪГНА БИТКА ЗА ОСАКАТЕНОТО КУЧЕ МИМА    
Ред и сигурност В Районния съд в Добрич тръгна дело за правата на 5-годишното куче Мима, чиито лапи бяха отсечени от садист в Дряново. Животното в момента е в Германия, но адвокатката от Русе Виолета Добрева, която по документи се води настойник на кучето, е поискала то да бъде върнато в България. Мария Великова от "Германо-българска помощ за животните" заяви, че мераците на юристката са продиктувани от факта, че в банковата сметка на Мима е набъбнала до 8000 долара след дарение от Америка.


"Адвокат Добрева случайно стана осиновител. След жестокия инцидент от фондация "Четири лапи" се обърнаха към председателя на "Германо-българска спешна помощ за животните" Григор Димитров с молба да го вземе за лечение и осиновяване в Германия. Тогава организацията ни изпрати кола с наши съмишленици, сред които бе и адвокатката от Русе. Трябваше да се издаде паспорт на кучето, а за да излезе от страната, му бе поставен и чип. За да стане тази процедура, адвокат Добрева е писала името на паспорта на кучето на нейно име. След това е обявила дарителска сметка за Мима, по която вече е постъпило голямото дарение. За да изтегли парите, трябва да си прибере кучето", обясни Мария Великова, която зам.-председател на организацията.  
Припомняме Ви, че снимка на осакатеното куче обиколи медиите в България и в чужбина. Нещастието й предизвика невиждана обществена реакция у нас. Тогава групата във Фейсбук събра четвърт милион поддръжници с искане за законова поправка, която да регламентира влизането в затвор при особена жестокост над животни, както е в цяла Европа. Протестиращите внесоха петиция в парламента, в която настояха насилниците над животни да се наказват с лишаване от свобода от 1 до 5 години.
В отговор на широката обществена вълна министърът на земеделието Мирослав Найденов съобщи, че са готови промените в Наказателния кодекс (НК), инкриминиращи насилието над животни. При проява на особена жестокост, водеща до смърт или трайни увреждания на животното, наказанието, което се предвижда, е затвор от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 15000 лв.
През това време в Германия на зверски осакатеното куче Мима бяха поставени 4 протези след операция. Първите стъпки на кучето бяха показани в сайта за видео-споделяне YouTube.
Делото за собствеността на Мима продължава на 14 март. Тогава съдия Любомир Генов ще разпита двама свидетели, които адвокатката е поискала. Осиновителката имала още 4 кучета на нейно име, които били дадени в Германия, но искала да получи само Мима.

300 протестираха пред НС срещу насилието над животни

Саморазправа? Хората се заканват на изверга, осакатил Мима

ВИЖТЕ И ВИДЕОТО КЪМ МАТЕРИЛА

ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ

КАК ПО СВЕТА ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ НАРОДИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА С УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА?

Украински младежи осъдени до живот за 21 зверски убийства

Скинхедс пекоха и ядоха жена в Москва

ИЗВЕРГ ИЗНАСИЛИ 79-ГОДИШНА ЖЕНА

КЪРВАВА БАНЯ: ХВАНАХА УБИЕЦА, НАРЯЗАЛ ЖЕРТВАТА СИ НА ПАРЧЕТА


 

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ТРЪГНА БИТКА ЗА ОСАКАТЕНОТО КУЧЕ МИМА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ДОБРИЧ ТРЪГНА БИТКА ЗА ОСАКАТЕНОТО КУЧЕ МИМА
Автор: Anonymous да 2011-02-03 @ 08:19 EET
Що не вземете двете та да се гръмнете ако беше човек нямаше да има толкова пари в сметката си или въобще нямаше да се занимавате с него

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди