изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:29 EEST
ПРЕДСТАВИХА "СИНЯ ГРАНИЦА" ЗА 19 МЛН. ЕВРО    
Европейски съюзВчера във Варна се състоя официална церемония по представянето на интегрирана система „Синя граница”, на която присъства и областният управител на Добрич Желязко Желязков. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Системата е автоматизирана и отговаря на стандартите на ЕС за  контрол, наблюдение и надеждно управление, уточняват от пресслужбата. В нея е включен регионален координационен център в Бургас и два локални координационни центъра - във варненския квартал „Галата" и в Созопол, като съоръжението е изградено за Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР, със средства в размер на 19 млн. евро, предоставени по Инструмента Шенген на ЕС.



Новата система за контрол на морската ни граница ще даде възможност за  бързо засичане на контрабандата по море, незаконната имиграция и нелегалния корабен трафик. Идеята е да се намали максимално човешкият фактор в охраната на морето, което  ще стане външна граница с влизането на България в Шенгенското пространство. Поканата за събитието към губернатора на Добрич е от директора на ГД "Гранична полиция" – МВР старши комисар Захарин Пенов.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА "СИНЯ ГРАНИЦА" ЗА 19 МЛН. ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди