изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:47 EEST
БАБИ СЪРФИРАТ ЗА РЕЦЕПТИ В НЕТА    
ЛюбопитноПенсионери напират за компютърни курсове. Пенсионери от Балчик напират да се записват в курс по компютърна грамотност, научи НДТ. Причината е, че първата група от 5 дами от пенсионерски клуб “Втора младост”, вече получиха своите удостоверения за придобитите умения и вече спокойно намират рецепти за готвене в интернет, дирят информация за домашните си китки, а една от дамите почти всеки ден се чува с внучката, която живее далеч от нея. Идеята за компютърния курс се родила съвместно между клуба и читалището, където има интернет център, споделиха от културната институция в Белия град.


 В групата се включили пет дами, които след 8 часа обучение вече могат да сърфират в мрежата, както и да създават текстов файл или папка. Една от дамите, които преди е работила в Ботаническата градина, сега търси информация в глобалното пространство за различните цветя, които отглежда в дома си, а друга след като усвоила елементарните познания, пожелала да й направят скайп профил и така вече говори с внучката си, от което е изключително щастлива, разказаха от читалището. В него в края на миналата седмица бе открита нова зала по програмата “Глобални библиотеки”, където също има компютри. Предвижда се курсовете, които са безплатни, да продължат, като мераклиите са много, но се чака времето да се оправи, за да не пострадат възрастните курсисти по замръзналите тротоари на града.
 


Сходни връзки

БАБИ СЪРФИРАТ ЗА РЕЦЕПТИ В НЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.18 секунди