изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:36 EEST
Баща платил 1.5 млн. евро за сина си, върнали му го с едно ухо    
ЗаложнициЗа бандитите, отвлекли внука на строителния предприемач, е почти сигурно, че нямат нищо общо с групата на "Наглите".

Останалото в тайна похищение, преговорите за живота на момчето, както и плащането на откупа, стават в период от края на 2009-а до началото на 2010 година. В този момент “Наглите” вече са приключили с последната си операция – “Румен Гунински”, а в последните седмици на 2009 г. МВР предприема и арестите на цялата група. За бандата, отвлякла внука на строителния предприемач, се знае, че е действала по схемата на “Наглите”. Апашите влезли във връзка със семейството и първоначално поискали за живота на младежа милиони левове. При последвалите преговори стойността на откупа била чувствително намалена и възрастният бизнесмен платил “само” няколкостотин хиляди лева.

Днес запознати твърдят, че най-големият откуп, който досега е плащан в България, е от строителен предприемач от София. За освобождаването на своя отвлечен син той е броил рекордните 1,5 млн. евро откуп. Нападението било извършено в столицата, а младежът е бил държан в продължение на 40 денонощия в мезонет в София. Първоначално бандата е поискала три милиона евро откуп за пленника.

Бащата на младежа обаче довел в България от Мексико професионални парламентьори и цената била смъкната наполовина - 1,5 милиона евро! Похитителите обаче решили да покажат твърдост и отрязали едното ухо на младежа.

Похитеният е син на голям строителен предприемач, чието семейство показвало солидни финансови възможности. Младежът карал черно "Порше" и нападението станало точно когато пътувал с него.

Похитителите са го атакували в началото на 2008 г. в София. Те препречили пътя на поршето с автомобил, на който сложили отгоре включена полицейски лампа. Когато получили откупа от семейството на жертвата, бандитите пуснали младежа, но преди това те пътували с автомобила почти час, за да го заблудят, че не са в столицата.

Според разказите на пленника той бил затворен в мезонет, тъй като чувал как пазачите му се качват и слизат по вътрешни стълби. През цялото време бил крит на втория етаж на жилището.

Президентът на ФК "Славия" Венцислав Стефанов се нарежда на трето място по големина на откупа, който той напразно плати за отвлечения си син. Макар че Венци Стефанов наброи на похитителите 1 млн. евро, наследникът му така и не се върна.

В печалната класация след него се нарежда собственикът на "Руен" Стефко Колев. Той бе освободен срещу 1 млн. лв.

Затова все повече се увеличава броят на заможните родители, които наемат охрана за децата си от частни фирми. Според анализ на контраразузнаването се очаква богати бизнесмени, чиито семейства са станали жертва на тези банди, да започнат да поръчват кървави отмъщения срещу похитителите.

Марина ШИВАРОВА
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Баща платил 1.5 млн. евро за сина си, върнали му го с едно ухо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди