изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-06-21 @ 15:12 EEST
ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С ГЕОГРАФСКА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА    
НовиниТридневно обучение за работа с разработената и инсталирана географска информационна система на Подземни проводи и съоръженията към тях и Модул за Териториално и селищно устройство на град Добрич организира общината.

В него участваха 30 експерти от община Добрич и експлоатационните дружества на територията на града. Обучението е по проект BG0039 „План „Бъдеще" - подобряване на капацитета на човешките ресурси в Община град Добрич за по-добро градско управление, планиране и развитие", финансиран по Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната му цел е усвояване на възможностите на системата и практическото й използване: Администриране на Система за управление на база данни, Базов ГИС сървърен софтуер и кадастралната карта; Софтуер за редакция с възможност за преглед и справки за данните от ППС; Софтуер за отдалечен достъп за преглед и справки за данните от ППС и кадастралната карта.
Община Добрич има амбицията, повишавайки квалификацията на експерти от експлоатационните дружества и предоставяйки им базата данни да повиши качеството на управление на подземната инфраструктура. От общината подчертават, че по този начин се създават друг тип партньорски взаимоотношения с Алкател Лусент България, Е.О.Н АД, ВиК АД и ЧТК АД.
 


Сходни връзки

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С ГЕОГРАФСКА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди