изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:50 EEST
ПРЕБРОИТЕЛИ ПОПЪЛВАТ КАРТА "СГРАДА"    
НовиниНа нарочна пресконференция вчера директорът на Териториалното статистическо бюро в Добрич Неделчо Василев обяви, че домакинствата, живеещи в къщи, преброили се по интернет, ще трябва да съдействат на посетилия ги преброител, за да се попълни карта "Сграда".

На въпрос на журналисти Василев обясни: "Това е карта, която дава информация за самата сграда, която реално не е описана в електронния вариант на преброяването, където се отбелязват само данни за жилището, но хората могат да откажат, като данните ще се вземат от съответните общини".
Тук е мястото да припомни, че в централните новинарски емисии по националните телевизии директорът на НСИ Миглена Георгиева не еднократно заяви, че целта на преброяване 2011 е преброяване на населението, а не на сградите, което бе припомнено вчера и от зам.-областния управител Тодор Георгиев.
Според статистическите данни от проведеното електронно преброяване област Добрич е на 13-о място в страната, а град Добрич - на 9-о място по брой жители и домакинства, попълнили по електронен път анкетните карти. Василев изнесе и любопитна информация - най-малко жители на територията на областта се оказва, че живеят в балчишкото село Брястово - едва 4 души. В още две села в областта жителите са под 10 души - шабленското Стаевци - 8 души и генералтошевското Огражден - с 9 жители. Най-многолюдно в областта също е балчишко село - Оброчище, където живеят 2357 души, сочат данните на статистиката към момента. Преброителите ще обикалят районите си до 20 часа на 28 февруари, като общо за областта статистическото бюро е назначило досега 8 придружители. "Трима са назначените за придружители в Добрич и пет - в Генерал Тошево. Това е направено по искане на хората, които ще преброяват ромските махали" - поясни Василев.
 


Сходни връзки

ПРЕБРОИТЕЛИ ПОПЪЛВАТ КАРТА "СГРАДА" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕБРОИТЕЛИ ПОПЪЛВАТ КАРТА "СГРАДА"
Автор: Anonymous да 2011-02-11 @ 18:29 EET
Тъка е в България, някой пак не е разбрал или си е правил топчета от носа! Не било написано в електронната карта за преброяване!!!!!!!!!А колко грешки ще има като сме се преброили сами - ще пада смях.Но гордо  ще отчетем , че сме се справели.Браво на СТАКМИСТИКАТА.
ПРЕБРОИТЕЛИ ПОПЪЛВАТ КАРТА "СГРАДА"
Автор: Anonymous да 2011-02-11 @ 20:25 EET
Има ли полза от тази институция СТАКМИСТИКА???????
ПРЕБРОИТЕЛИ ПОПЪЛВАТ КАРТА "СГРАДА"
Автор: Anonymous да 2011-02-12 @ 10:16 EET
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди