изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:56 EEST
ОКРЪЖНИЯТ СЪД ПРОДЪЛЖАВА ОБУЧЕНИЕТО НА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич създаде импровизирана библиотека на съдебния заседател и на журналиста в Информационния си център.

В нея са подредени най-често ползваните в тяхната работа закони – Наказателен кодекс, Наказателно-процесуален кодекс, Гражданско-процесуален кодекс, Закон за съдебната власт, наръчници и сборници за съдебните практики и за работата на съда с медиите. В библиотеката може да се ползва и „Помагалото на съдебния заседател”, което Добричкият окръжен съд издаде миналата година, благодарение на финансовата подкрепа на немската фондация „Фридрих Еберт”.

800 екземпляра от изданието бяха предоставени на немската фондация, а тя ги предаде на Върховния касационен съд. Чрез него помагалото достигна до всички окръжни и районни съдилища в страната. Част от тях потърсиха допълнителни екземпляри от Добричкия окръжен и Върховния касационен съд и чрез немската фондация.  

Тази година партньорството на Добричкия окръжен съд и фондация „Фридрих Еберт” ще продължи с обучение на съдебни заседатели в районните съдилища на Добричка област. Предвижда се да бъдат проведени две обучения в Добрич и Каварна  през месеците април и май. В тях ще бъдат обучени съдебните заседатели на Районен съд – Добрич и районните съдилища в Каварна и в Балчик. Участниците ще получат „Помагалото на съдебния заседател”. То бе подготвено от трима съдии на Добричкия окръжен съд, лектори на семинарите.

 


Сходни връзки

ОКРЪЖНИЯТ СЪД ПРОДЪЛЖАВА ОБУЧЕНИЕТО НА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.41 секунди