изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:35 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В ПОМОЩ НА ПАЦИЕНТИТЕ ОТКРИ НПО    
ЗдравеИнформационен център в помощ на пациентите разкри Национална пациентски организация /НПО/, съобщиха от асоциация "Детско сърце" в Добрич.


Сформирането му е във връзка с трансфера на лекарства по Наредба 34 от Министерство на здравеопазването към Национална здравноосигурителна каса и въвеждането на нови процедури за получаването им. Целите на центъра са да се улеснят и обучат пациентите за работа с новите процедури, да се намали вероятността от възникване на административни пречки и да се обезпечи безпроблемното преминаване на лекарствата от МЗ към НЗОК.
От 1 март 2011 г. по новите процедури ще се отпускат лекарствата за следните заболявания: акромегалия и хипофизарен гигантизъм, белодробна хипертония, болест на Фабри, кистозна фиброза, болест на Гоше, болест на Уилсън, сърдечно, бъбречно и чернодробно трансплантирани пациенти, хипопитуитаризъм, синдром на Търнър, синдром на Прадер-Вали, злокачествено новообразувание на млечната жлеза, злокачествено новообразувание на ендометриума, злокачествено образувание на простатната жлеза, бета-таласемия и вродени коагулопатии.
На информационния сайт на НПО www.npo.bg е разработена специална секция, която съдържа изчерпателна информация относно реда и стъпките за отпускането на лекарства за всяко отделно заболяване, описание на необходимите документи, които трябва да се набавят, къде и как се подават документите, към кого да се обърнат пациентите при възникване на казус, къде и как ще става получаването на лекарствата. На горещата линия 0700 10 515 /всеки делничен ден между 11:00 и 17:00 часа, на цената на един градски разговор от цялата страна/ медицинските консултанти на НПО.
Информационният център ще продължи да функционира и занапред, във връзка с плановете на МЗ за прехвърляне и на други лекарства за онкологично болни и хемодиализирани към НЗОК. НДТ
 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В ПОМОЩ НА ПАЦИЕНТИТЕ ОТКРИ НПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди