изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:27 EEST
Семейство откри сина си след 55 години    
ОбществоВенетка и Кирил Калчункови от радомирското село Мали Дрен намериха сина си 55 години след раждането му, когато лекарите им казали, че бебето е мъртво. Когато на 19 години младата булка Венетка Калчункова ражда първото си дете, лекарите й казват, че е починало, съобщи bTV.  "Никога не повярвах в това. Все си мислех на какви ли хора е попаднало – дали са добри или лоши", категорична е сега баба Венетка. През годините двамата имат и други деца.

"Отгледахме ги, изучихме ги, но тя през цялото време все се сещаше за това дете. След промените (10 ноември 1989 г. - бел. ред.) реших да направя нещо, да го потърся. Имаше кметове, които ми казваха, че е невъзможно да се добера до регистъра, но се намери една добра жена, която каза това не е нищо престъпно", разказва съпругът Кирил Калчунков. Така пенсионираният миньор намерил акта за раждане. В него нямало нищо нередно, но в горния десен ъгъл с черен молив било написано „починало”. Тогава със служителката потърсили смъртен акт, но такъв нямало.
"Взех данните от акта за раждане и писах до вестника. След 3-4 месеца обявата беше публикувана. Повече от година никой не се обади, но после се обадиха. Първоначално си помислих, че са измамници. Но после разбрах, че не са", казва още Калчунков. Двамата възрастни хора поканили семейството на сина си Огнян на гости.
"Бях много развълнувана. Първо погледнах на кого прилича, но не можах да го определя. Вътрешното чувство обаче ми каза, че е детето ми. Не ми е нужна ДНК експертиза", разказва баба Венетка. "Той си има семейство, не сме му нужни. За нас е важно да знаем, че е добре", заключва дядо Кирил.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Семейство откри сина си след 55 години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди