изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:55 EEST
ОЩЕ ЕДНО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
НовиниСлед активно участие в програмата „Евроскола”, организирана  от  Европейския парламент, учениците на Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „ Райко Цончев”- град Добрич бяха избрани да посетят Европейския парламент в град Страсбург, Франция на 31 март, съобщиха от учебното заведение.

Тази инициатива дава възможност на 24 ученика и 2 преподавателя от гимназията да вземат участие в един парламентарен ден в Страсбург. Около 500 ученици от училища във всички страни-членки на Европейския съюз ще  прекарат  1 ден в Европейския парламент , където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент". Работните срещи ще се осъществяват главно на английски и френски език. „От момента на пристигане в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище, стават част от многоезичните работни групи и се сблъскват с многообразието на различните етнически и лингвистични особености”, обяснява Светла Иванова, директор на гимназията. И допълни, че необикновеният урок на младите участници ще подкрепи европейското гражданско образование, а техните културни и езикови различия  ще допринесат за развитието на Европейския съюз”.
 


Сходни връзки

ОЩЕ ЕДНО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди