изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:41 EEST
Арсенал обърна Барса в луд мач на "Емирейтс"    
Новини

Отборът на Арсенал стигна до пълен обрат и победи тима на Барселона с 2:1 в изключително интересен 1/8-финален двубой от Шампионската лига. Сблъсъкът на "Емирейтс стейдиъм" започна равностойно като атаки имаше и към двете врати. В шестата минута капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас, който е юноша на Барселона, комбинира с Робин ван Перси, холандецът стреля към вратата на гостите, но Виктор Валдес показа класа и отрази удара.



В 15-ата минута страхотна атака на Барселона завърши с извеждащо подаване на Давид Вия към Лионел Меси, който отправи удар към съперниковата врата, но нямаше късмет и топката профуча на сантиметри встрани от целта. Десет минути по-късно светкавична контраатака на Арсенал наелектризира трибуните на "Емирейтс стейдиъм". Сеск Фабрегас навлезе в наказателното поле на съперника, но избра остро центриране вместо директен обстрел и за отбраната на гостите не бе особено трудно да се справи със ситуацията. Така се стигна до 26-ата минута, когато резултатът в английската столица най-накрая бе открит.

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси изведе Давид Вия зад отбраната на домакините и нападателят на Барса прати топката в мрежата зад Шчежни за 0:1. "Артилеристите" отговориха веднага с нова бърза контраатака, при която Джак Уилшър намери Робин ван Перси в наказателното поле на Барса, но завършващият удар на холандеца отново не намери очертанията на вратата.

В 38-ата минута Меси с глава вкара второ попадение във вратата на Арсенал, но то бе отменено заради доста съмнителна засада на нисичкия аржентинец. Второто полувреме започна устремно за домакините, които се втурнаха напред в търсене на изравнително попадение, но така и не успяваха да стигнат до него, въпреки че определено се забелязваше отпускане в играта на Барселона.

В 65-ата минута Робин ван Перси отправи хубав изстрел към вратата на каталунците от границите на наказателното поле, но стражът на гостите без проблем улови топката. Три минути по-късно отлична възможност се откри и пред момчетата на Хосеп Гуардиола, като отново Меси бе в основата на всичко, но отново нямаше късмет и не намери очертанията на вратата.

В 78-ата минута "артилеристите" най-накрая възстановиха равенството, след като Гаел Клиши асистира на Ван Перси, който прати топката в мрежата зад Валдес за 1:1.

Седем минути преди края на редовното време домакините стигнаха до пълен обрат с попадение на влезлия като резерва Андрей Аршавин. Този път Насри даде головия пас, който руснакът превърна в гол за 2:1.

В самия край на срещата каталунците се втурнаха да изравняват резултата, но отлични прояви на младия страж Войчек Шчежни, опазиха мрежата на лондончани. Така Арсенал се поздрави с крайния успех, който оставя надежди на "артилеристите" за класиране в следващия етап на надпреварата, въпреки че предстои реванш на "Камп Ноу", а Барселона има предимството да е отбелязал гол на чужд терен. 

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Арсенал обърна Барса в луд мач на "Емирейтс" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди