изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:07 EEST
НДСВ ВДИГА СВОЙ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ    
ПолитикаВ края на април партията обявява кандидатите си за кметове и общински съветници

На нарочна пресконференция пред медиите в Добрич зам.-председателят на НДСВ и бивш зам.-министър на финансите Любомир Дацов заяви, че на предстоящите президентски избори НДСВ за първи път ще вдигне собствена кандидатура. По отношение на местните избори Дацов заяви, че в момента вървят номинации по места, като кандидатите на партията за кметове и общински съветници ще бъдат обявени в края на април. "Ние ще налагаме нови лица, като единственото указание за кандидатурите по места е да не се правят коалиции с Атака, която няма нищо общо с ценностите на НДСВ. "Малко над 90 от общините в страната са заявили, че ще се явят със самостоятелни кандидати за кмет и листи. От останалите 80-90 общини ще се явят с коалиционни листи, като 40-50 % ще са тесни коалиции - с десни партии, 30 % ще се явят в широки коалиции, включващи и леви партии, а в три общини има настроения за коалиции с ГЕРБ. В около 50 общини в страната нямаме структури" - каза още Дацов. Той заяви, че жълтата партия вече е търсена и е имала срещи с СДС, БСП, РЗС. Четири работни групи имат НДСД на централно ниво, които работят в приоритетни 4 области - икономика, здравеопазване, образование и социални услуги. По този повод общинският лидер на НДСВ Светлана Жечева обяви, че стратегията на местно ниво за изборите е готова, но засега отказа да разкрие подробности. На питане на медиите има ли отлив от редиците на партията, зам.-областният председател на партията Олга Задгорска заяви, че повече от 50 % от членовете са се насочили към други партии в дясното пространство в последните години.
При визитата си в града ни Дацов коментира и проекто-бюджет 2011 г. на община град Добрич, като заяви: "В този проекто-бюджет има заложени кухи приходи в размер на 1 млн. лв.". Според него при тези показатели, съветниците в края на настоящата година ще бъдат принудени да гласуват нов заем, без значение кой ще е кмет на града. По думите му България продължава да е в тройката на изоставащите страни в Европа и общинските бюджети зависят от макрорамката и икономическата среда. Той заяви още, че настоящото правителство се опитва да централизира нещата и добави, че държавната политика и ГЕРБ се свързват с корупция. "Унищожава се малкия и средния бизнес и така се подрива икономическата база и общините" - каза още Дацов.
 


Сходни връзки

НДСВ ВДИГА СВОЙ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди