изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:13 EEST
Петролна фирма дала 4-те милиона ?    
Новини
В кулоарите на НС обсъждат трескаво коя е фирмата дала 4 млн. подкуп на висш служител от властта. Според депутати, членове на антикорупционната парламентарна комисия, става дума за петролната фирма “Инса ойл”.


Шефът на митниците Ваньо Танов почва война с петролната фирма още с встъпването си в длъжност.
Името на собственика на петролната фирма Георги Самуилов изплува и от СРС-та.

“Тони Странджев ми докладва, че Румен Петков му се обадил и му казал: “Т‚ва, което правите срещу Жоро Самуилов, срещу другите...” - е реплика на шефа на митниците към финансовия министър, която изтече в публичното пространство.

Ваньо Танов споменава още веднъж името на петролния бизнесмен в разговорите си с Владислав Горанов: “И казах хиляда пъти - нямам никакви притеснения, защото знам, че през моя живот не съм вземал от никого нищо - една стотинка. И ако дори и враговете ми, и Жоро Самуилов, и когото и да попитат..” 


За тази афера пръв заговори бившият му заместник Антоний Странджев, като уточни, че информацията му е от Румен Петков.” Съобщи ми също за известно лице, което платило доста голяма сума пари на друго известно политическо лице за отстраняването на Ваньо Танов и мен самия от Агенция Митници”, твърди бившият зам. шеф на “Митниците”.

Ваньо Танов оглавява Агенция “Митници” през юли 2009 година, когато на власт идват ГЕРБ.

Месеци по-късно подчинените му митничари нахлуват в бази на “Инса Ойл”. Данъчният склад на “Инса” в Русе е затворен. По информация от Агенция “Митници” само за месец са открити над 50 милиона невнесен акциз.

Петролната фирма е проверявана по афера с т.нар. “тежко гориво”. Акцизът за него е 30 лева на тон, докато за дизела е 600 плюс 200 лева ДДС.

Съмненията са, че дружеството на Георги Самуилов продава високоакцизното гориво, което по документи се води “тежко гориво” и така спестява по 770 лева на тон. Митническите проверки в “Инса” продължават месеци наред.

Този конфликт продължава  и с докладната записка, която заместникът на Танов Антоний Странджев представя пред премиера в началото на 2010. В документа Странджев твърди, че на ръководството на Агенция “Митници” са вменени извършвани действия, несъвместими с българското законодателство.

Депутати от антикорупционната парламентарна комисия твърдят, че шефът на “Митниците” Ваньо Танов е разпитван по случая с “Инса ойл”. От Синята коалиция поискали да получат протоколите от заседанието , но получили отказ./БЛИЦ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Петролна фирма дала 4-те милиона ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди