изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:26 EEST
ЧУЖДЕСТРАНЕН ГОСТ-ЛЕКТОР ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ ПО АНИМАЦИЯ ПРЕД СТУДЕНТИ ОТ ВУМК    
НовиниЧуждестранен гост-лектор изнесе открита лекция по анимация пред студенти по туризъм от  Висше училище Международен колеж, съобщиха оттам.

Семи Макний  е професионален аниматор, който работи в тази сфера повече от 20 години, като през този период е отговарял за забавлението в хотели в Гърция, Турция и Египет.
Професионалният аниматор е изнесъл открита лекция по анимация, съчетана с реални упражнения. Нейната цел е била да се обясни на студентите, че работата на персонала, който забавлява туристите в един хотел, не се изразява само в песни, танци и спортни упражнения, а до голяма степен е свързана с психология. Според госта, главната цел на отбора за забавления е да накара гостите да се чувстват добре в хотела, което води до по-висока консумация на услуги, храни и напитки и съответно до повече печалби. Друга важна роля, която имат от този екип е да накарат персонала да бъде учтив, да харесва работата си и така да обслужва гостите качествено – е подчертал Семи Макний.
„Работата на човек от екипа по Ентертейнмънт е не само да заведе гостите на плажа и да играят волейбол, а и да вникне в техните проблеми, да се опита максимално да се чувстват щастливи и доволни от всичко предлагано в хотела. Важно е да се знае, че дейността ни е много трудна, защото ако някога аниматор не се чувства добре, той не може да си позволи да го покаже,  винаги трябва да прикрие състоянието, в което е и да прави другите около него щастливи. Не забравяйте, че един добър мениджър трябва и да е аниматор, който да умее да вдъхновява персонала си, а с трикове  от анимацията и психологията успешно да продава продукта си.” – каза Семи Макний пред студентите, които слушаха с голям интерес.
По време на лекцията лекторът е задал и задачи на студентите, като те е трябвало да разиграят реални сцени от хотел и така да се разделят на два отбора -гости и аниматори. Целта на аниматорите е била да накарат група от срамежливи гости да танцуват, както и в ден с лошо време да играят волейбол и да се чувстват добре. Друга задача е била аниматорите да правят компания на самотни туристи докато обядват в ресторанта. Всичко бе водено на английски език, студентите са изпълнили  успешно задачите си, а Семи Макний дори им предложил работа.
 


Сходни връзки

ЧУЖДЕСТРАНЕН ГОСТ-ЛЕКТОР ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ ПО АНИМАЦИЯ ПРЕД СТУДЕНТИ ОТ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди