изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:45 EEST
ЗА БЛИЗО 2 МЕСЕЦА ПЛАТИХА 153 564 ЛВ. ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ    
НовиниОт началото на годината досега работодатели от областите Добрич и Силистра са изплатили забавени заплати и обезщетения на работниците си в размер на 153 564 лв., съобщи старши инспекторът от дирекция "Инспекция по труда" в Добрич Маргарита Антонова.

Тя добави, че от тази сума само за февруари платените са 71 724 лв. Само за област Добрич забавените и платени заплати и обезщетения от началото на годината досега са 81 323 лв. от общата сума. Антонова  заяви, че инспекторите стриктно следят за спазване на изискването работодатели да регистрират в НАП в срок от три дни нови сключени трудови договори, като добави, че от началото на годината досега за двете области са установени общо 61 нарушения, от които 55 броя са в област Добрич. "Това е една бариера пред недобросъвестните работодатели. С новите промени след изтичането на 3-дневния срок НАП отказват регистрация, ако работодателят не представи и предписание от Инспекция по труда" - поясни още Антонова. Практиката на трудовите инспектори установила, че предимно нарушителите на това изискване са от бюджетната сфера и държавната администрация, като има и общинска администрация сред тях. На неспазилите сроковете з регистрация се налагат и санкции, които са от 100 до 300 лв., добави още Антонова.
 


Сходни връзки

ЗА БЛИЗО 2 МЕСЕЦА ПЛАТИХА 153 564 ЛВ. ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди