изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:16 EEST
Шефът на пътната агенция подаде оставка    
Новини Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов подаде оставка. Йотов е подал молбата за освобождаване от заемания пост, считано от 1 март т.г., съобщиха от АПИ, цитирани от "Фокус". Мотивите за решението на пътния шеф не са обявени, но в петък той и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще дадат съвместна пресконференция.

Управлението на агенцията ще бъде поето от компютърния специалист Сергей Михалев, съобщи в. "Дневник", като се позова на самия Михалев. Той обаче отказал подробности с мотива, че ще бъде официално представен от министър Плевнелиев на пресконференцията утре.

На 8 февруари т.г. от БСП поискаха незабавното отстраняване от висши държавни постове на 12 бивши сътрудници на Държавна сигурност, като едно от цитираните имена бе именно на Божидар Йотов.

В края на декември м.г. от СДС също поискаха оставката на Йотов заради раздадени в АПИ бонуси от 300 000 лв. през 2010 г. Според обяснението на министър Плевнелиев сините прочели некоректно раздадената им справка.

В началото на февруари т.г. лидерът на СДС Мартин Димитров поиска повторно оставката на Божидар Йотов, като този път мотивът беше, че агенцията разрешавала препроектиране на инфраструктурни проекти, като по този начин за сметка на изпълнението на проекта се увеличавала печалбата на фирмите изпълнители. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Шефът на пътната агенция подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди