изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:00 EEST
РАЗСЛЕДВАН ЗА УБИЙСТВО СЕ ОБЕСИ С ЧАРШАФ В КИЛИЯТА СИ    
НовиниАрестуваният за убийство бивш управител на почивна станция на Агенция „Митници” Нико Николов /53/ се обеси в следствения арест на 27 февруари като си е направил въже от постелъчното бельо, каза ръководителят на областното звено “Изпълнение на наказанията” Гичо Гичев. НДТ научи, че въжето е било провесено на отдушника в килията. В килията имало и други арестанти. Очевидци на станалото обаче не са установени, тъй като спели. Самоубиецът е открит от дежурния 15-20 минути, след като увиснал на чаршафа.

Пристигналите на място медици от центъра за спешна медицинска помощ опитали да реанимират 53-годишния мъж, но напразно.

Сигналът за обесения арестант е подаден в Първо Районно управление на полицията след 10 часа. Улики за насилие няма, каза за НДТ директорът на ОД на МВР комисар Стефан Йончев. Аутопсията вече е извършена, но не е готова експертизата, затова нищо конкретно не може да се коментира, обясни районният прокурор Веселин Вичев. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестно лице, което е мотивирало и помогнало на пострадалия да посегне върху живота си. След като се установи истината ще се прецени как по-нататък да се процедира, обясни Вичев. Досъдебното производство е започнало в деня, в който е възникнало събитието. Разпитани са около 15 души като свидетели – служители на ареста, задържани, роднини.

Адвокат Бранимир Балачев, който представляваше обесилия се Нико Николов, а сега неговото семейство, е категоричен, че има намеса и Николов не е посегнал сам на живота си. Защитникът на бившия управител на митническата почивна станция в Балчик заяви: “Имам сериозни съмнения, защото още от самото начало това дело се води, меко казано, странно. Практика е полицията да притиска хората при разпити. Така е било и с Николов. При посочен адвокат, полицията вика служебен, в присъствието на който Николов прави самопризнания за извършеното деяние. Не мога да си обясня защо не е извикан посоченият адвокат, както и това защо веднага се е отишло на мярка. Три дни след тези самопризнания Нико Николов лично ми сподели, че по време на разпита около него е имало много полицаи, а до него през цялото време седял човек, който той тогава нарече екстрасенс, защото изпитвал от присъствието му напрежение” – разказа още Балачев. Той добави, че за времето, в което е контактувал с довереника си – 3-4 месеца, нито веднъж Николов не е заявил, че е извършител на престъплението, в което е бил обвинен. “Дори когато бе гледана мярката в Апелативен съд във Варна, след това Николов не заяви, че се предава и че ще вдигне белия байрак. Предната вечер, преди да стане инцидента, близките му са били при него на свиждане и за вторник Николов им поръчал да му донесат за ядене свинско със зеле. Мисли ли за такива неща човек, който е решил да сложи край на живота си” - попита риторично адвокат Балачев и продължи: “През цялото време бе строго охраняван. Дори нашите срещи бяха при отворени врата, като винаги имаше полицай на пост. Как така никой в килията не чу какво става?”. Адвокатът добави, че той е бил нает от сестрата на Николов, като продължава да представлява семейството му.

Нико Николов бе разследван  за убийството на  пазача на почивната база на Агенция „Митници” в Балчик, на която той е бил управител. Марио Кръстев е обявен за издирване през декември 2008 година. Скелетът му бе открит девет месеца по късно край полезащитен пояс.

Според експертиза, вероятната причина за смъртта на Кръстев са множество тежки черепно мозъчни травми и такива по гръдния кош. ДНК експертиза е потвърдила, че останките са на изчезналия през декември 2008 година 53 годишен пазач Марио Кръстев. След това като обвиняем за убийството бе привлечен управителят на почивната база Нико Николов, който бе в ареста от средата на юли миналата година

На 22 февруари Варненският апелативен съд потвърди решението на окръжните магистрати от Добрич и отказа да промени мярката за неотклонение на бившия шеф на почивната станция. По информация на Апелативна прокуратура, е имало вероятност след като приключи удълженото с 2 месеца разследване, обвинението срещу Николов да бъде за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, за което се предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без замяна.

След решението на Варненския апелативен съд споделил, че се е надявал да го пуснат и не е очаквал да бъде потвърдено решението на Окръжния съд в Добрич.

Гичев обясни, че в дните преди обесването, не са забелязани признаци, че арестантът ще посегне на живота си. Предния ден той е имал свиждане от близките си.

През 1998 г. в ареста в Добрич се самоуби Красимир Димитров, който заедно с Тихомир Ташев – Тихия, се занимаваше с рекет. През 2004 г. съучастникът му бе осъден на 16 г. затвор. Двамата са участвали в изнудването на съпруга на изчезналата и до днес Силвия Георгиева от с. Българево, както и в изнудването на семейството на варненския бизнесмен Светослав Стоянов, когото Красимир Димитров застрелял с пистолет "Макаров" и го изгорил в нива край Българево. НДТ

 


Сходни връзки

РАЗСЛЕДВАН ЗА УБИЙСТВО СЕ ОБЕСИ С ЧАРШАФ В КИЛИЯТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди