изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:14 EEST
НАСА откри извънземен живот на паднали метеорити    
ЛюбопитноУчени от Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) публикуваха резултати от изследване, което потвърждава съществуването на извънземни форми на живот. По данни на експерти, водени от Ричард Хувър, вкаменелости от мекотели са открити в образци от три метеорита. Става дума за т.нар. „коренни организми”, които са били на матеоритите преди достигането им до земната повърхност, съобщиха Би Би Си и Ройтерс, цитирани от "Фокус" и БГНЕС. Изследването, публикувано онлайн късно в петък в The Journal of Cosmology е смятано за толкова противоречиво, че е придружено с изявление от редактора на изданието, че търси друга научна гледна точка, която да бъде публикувана от понеделник нататък.

Основното твърдение в изследването на Хувър е, че има доказателства за микровкаменелости, подобни на cyanobacteria – синьо-зелени водорасли, върху прясно отделени вътрешни повърхности на три метеорита. Микроскопичните структури съдържат много въглерод, маркер за подобен на земния живот и почти никакъв азот, съобщава Хувър в телефонно интервю. Азотът също може да е признак за подобен на земния живот, но липсата му означава, че какъвто и азот да е имало в тези структури, той се е разложил в газообразна форма преди много време, смята ученият.

„Въз основа на това откритие може да се направи извода, че животът е повсеместно явление и първите живи организми може да са пристигнали на планетата ни от Космоса”, коментира Хувър.
Освен вкаменелостите, учените са открили и вода и няколко органични вещества.

В понеделник в щаба на НАСА на съвесещание ще се съберат учени, които ще  анализират находката и ще изкажат мнението си за нея.

През 1996 г.учени от НАСА представиха изследване, което съобщи, че метеорит на 4 милиарда години, открит в Антарктика е носел доказателства за вкаменен микробен живот от Марс.

Само в нашата галактика Млечния път има най-малко 50 милиарда планети, а от тях поне 500 милиона потенциално са годни за живот, стана ясно миналия месец на конференция във Вашингтон от астрономи на НАСА. Изводите им се базират на информацията, получена с помощта на американския космически телескоп "Кеплер". Тези изводи са получени чрез метода на екстраполацията – "Кеплер" изучава само една четиристотна част от звездното небе

Миналия декември НАСА пък съобщи за нова форма на живот. Астробиолози, които провеждат тестове в езерото Моно в Калифорния, откриха първия познат на планетата ни микроорганизъм, който може да живее и да се възпроизвежда чрез токсичния арсен. http://dnes.dir.bg

Снимка http://journalofcosmology.com/Life100.html

 

 


Сходни връзки

НАСА откри извънземен живот на паднали метеорити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди