изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:15 EEST
ВДИГНАХА МАНДАЛОТО ЗА РИБАРИТЕ В ШАБЛЕНСКО    
Лов и риболовЛюбителският риболов в Шабленското и Дуранкулашкото езера е разрешен от 1 до 31 март, както и за времето от 1 юли до 31 октомври. Това гласи Заповед на Министъра на земеделието и храните от края на февруари. Тя е издадена на основание чл.30, ал.2, т.1 от Закона за рибарството и аквакултурите и във връзка с възникнала необходимост за опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми.

Любителският риболов в Шабленското и Дуранкулашкото езера е разрешен от 1 до 31 март, както и за времето от 1 юли до 31 октомври. Това гласи Заповед на Министъра на земеделието и храните от края на февруари. Тя е издадена на основание чл.30, ал.2, т.1 от Закона за рибарството и аквакултурите и във връзка с възникнала необходимост за опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми.

В двете езера уловът на раци е разрешен от 15 май до 15 октомври.

Определени са следните места за любителски риболов: в ЗМ „Дуранкулашко езеро” - в южния бряг на голямото огледало, от югоизточното блато до полуострова срещу комплекс „Златна рибка” - 500 м брегова ивица, както 100 м от бреговата ивица пред комплекс „Езерото” и в ЗМ „Шабленско езеро” любителският риболов е разрешен в необраслата с тръстика част в местността „Перилото” от страна на село Езерец - 100 м брегова ивица и южната част на Шабленското езеро - 300 м брегова ивица. В района на резиденция „Шабла” местата за любителски риболов се определят със заповед на Управителя на резиденцията.

На основание чл.24 ал.2 от Закона за рибарството и аквакултурите след еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазят за себе си до 2 кг пастървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 килограма от всички останали видове риби, с изключение на единични екземпляри с по-голямо тегло. В случай на улов на жаби и раци, могат да задържат до 50 екземпляра. НДТ

 


Сходни връзки

ВДИГНАХА МАНДАЛОТО ЗА РИБАРИТЕ В ШАБЛЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди