изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:02 EEST
Почина Любомир Манджуков    
ОбществоВ Бургас Манджуков не отстъпваше по известност на своя брат - бившия собственик на ВВТ, някогашен издател на в. „Дума” и оръжеен магнат Петър Манджуков. През 2005 година, 3 години преди да стане почетен консул, Любомир Манджуков бе назначен за зам.-председател на борда на директорите на "Пристанище - Бургас".

Любомир Манджуков – почетния консул на Индия у нас от 2008-а и един от най-богатите бургазлии, е починал внезапно.  Той е на 61 години и причината за внезапната му смърт тепърва ще се изяснява.

В Бургас Манджуков не отстъпваше по известност на своя брат - бившия собственик на ВВТ, някогашен издател на в. „Дума” и оръжеен магнат Петър Манджуков. През 2005 година, 3 години преди да стане почетен консул, Любомир Манджуков бе назначен за зам.-председател на борда на директорите на "Пристанище - Бургас". Тогава той каза, че не се интересува от заплатата и привилегиите, а иска да върне товарите и корабите в порта,  да го направи конкурентен на Констанца и Солун.

Любомир Манджуков бе капитан далечно плаване, завършил Висшето военноморско училище във Варна и дълги години работил в БМФ и "Инфлот". До 1988 г. е член на борда на директорите на държавна фирма "Инфлот". Напуска, за да започне собствен бизнес. В най-силните години е собственик на 4 фирми. Освен с кораби, се занимава с недвижими имоти, строителство, държи и концесията на морските атракции на централния плаж в Слънчев бряг заедно със сина си. Най-голямата атракция е панорамната разходка с луксозната яхта "Трилър" по крайбрежието на Слънчев бряг, Несебър, Елените и Свети Влас. Тя е купена през 2008 г. за над 1 млн. долара и е една от шестте подобни яхти в света от такъв клас.

Съпругата му Калина е в бизнеса с недвижими имоти, притежава и магазин за морски сувенири.

Бизнесът на фамилията обаче не винаги е безоблачен. През февруари тази година много медии тиражираха новината, че синът Атанас Манджуков, който работи заедно с баща си и в корабната агенция "Булкам шипинг", е пред фалит, тъй като дружествените му дялове в няколко фирми са запорирани въз основа на изпълнителен лист.

Освен в бизнеса, Манджуков влезе и в политиката. На местните избори през 2003 година той бе в листата на НДСВ./besove.com

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Почина Любомир Манджуков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди