изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:39 EEST
Д-р Антония Първанова постави пред Барозу проблемите на жените на работна закуска    
Европейски съюз Д-р Антония Първанова беше поканена на работна закуска от президента на Европейската Комисия Жозе Мануел Барозу по повод 100-годишнината от Деня на Жената- 8 март . Тя представи пред него основните проблеми с които се сблъскват жените и трудностите в борбата за равенство между половете. По- късно Българският евродепутат взе участие и в дебатите в пленарна зала, свързани с Женския празник.

 Д-р Първанова акцентира върху разрастващата се пропаст в заплащането на жени и мъже на равни позиции. "Недопустимо е заплатите на жените на еднакви длъжности и отговорности с мъжете да са с 30% по-ниски", посочи тя и настоя ЕК да вземе конкретни мерки за повече жени в управлението на бизнеса и в политиката. "В момента, обясни зам.-председателят на групата на либералите в ЕП,  бордовете на компаниите в ЕС  се заемат едва на 10% от жени. Този брой трябва да достигне 40% до 2020г."

 

В допълнение евродепутатът алармира за увеличаващия се брой жени, които изпадат в безизходица от бедност и нищета по време на пенсионна възраст и определи като основна причина за това бариерите пред жените за заемане на по- висококвалифицирани длъжности, недостатъчното заплащане на майчината грижа и липсата на достатъчно законодателни механизми за социална защита в държавите  членки.

 

Д-р Първанова препоръча на Барозу да се обърне специално внимание на жените от етническите малцинства, които ги грози опасност от  дискриминация на всички нива. "Достъпът до трудовия пазар и здравеопазване, както и включването на жените от малцинствата в националните икономики на държавите  членки трябва да бъде приоритет на ЕК", добави тя, предлагайки да се инициират проекти и програми за тяхното по-активно участие в малки и средни предприятия и социална интеграция на местно ниво.

 


Сходни връзки

Д-р Антония Първанова постави пред Барозу проблемите на жените на работна закуска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди