изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:51 EEST
Сейф ал Ислам призова за българска мисия в Либия    
По света Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам призова „целия свят да подкрепи Либия срещу терористите”, като изпрати мисия в страната, за да се увери каква е реалната обстановка. Той отправи апела си пред българския вестник „Труд”, предаде АФП. В единственото за чужда медия интервю, озаглавено "Моля ви, елате в Либия", Ислам заявява по телефона от Триполи: „Тези терористи са организирани във въоръжени милиции. Те се бият и разрушават всичко. А освен това убиват и невинни хора. Затова целият свят трябва да подкрепи Либия срещу терористите, а не обратното”, съобщи още агенцията, цитирана от "Фокус".

„Призовавам целия свят да изпрати мисия в Либия, за да се увери във фактите. Приканвам и България да изпрати такава мисия. Всичко в Либия е окей. Ние ще победим терористите”, подчертава синът на либийския лидер.

"Труд" публикува на сайта си част от интервюто. На въпрос на журналиста дали е готов да приеме сделка с опозицията и да напусне безопасно Либия, той отговаря: "Приятелю, няма опозиция. Този съвет (Националният либийски съвет - бел. ред.) е фалшив. Има 10 души и те представляват само себе си. Няма никакви избори, няма никакъв референдум, няма дори някакви социологически проучвания, които да показват, че народът е с тях. Така че това е един самоназначил се съвет. Всъщност факт е, че народът не е с тях".

Запитан значи ли това, че няма да преговарят с бунтовниците, той отвръща: "Те са никой. Никой не ги познава. Те са анонимни, ние не ги познаваме, с изключение на двама души, които са бивши министри. Преди те работеха за нас. Сега скачат на борда на другия кораб".
Запитан за мнение относно възможността САЩ да извършат военна операция срещу режима в Триполи, Сейф ал Ислам отговаря, че са подготвени за всичко.

Само преди дни излязоха информации, че неговата докторска дисертация пред Лондонската школа по икономика е била написана от либийски учен.

Междувременно АФП съобщи, че самият Муамар Кадафи е разговарял по телефона с гръцкия премиер Георгиос Папандреу, за да го предупреди срещу „всяко посегателство” срещу Либия, защото ще има отражение върху сигурността на Северна Африка, Средиземноморието и Европа”.
„Гърция е приятел на Либия и може да предаде на ЕС този съвет”, добавил Кадафи.
Разговорът идва на фона на подготвяната за 10 и 11 март среща на ЕС и НАТО за кризата в Либия.

В същото време от пристанището Тобрук в източна Либия отплава първият либийски танкер под трицветния флаг на бунтовниците, съобщи телевизия Ал Джазира, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА. Представителят на националната петролна корпорация Назим Дермиш заявил пред телевизията, че отплаването на танкера с 600 барела нефт е било предшествано от символична церемония, на която било спуснато зеленото знаме на режима на полковник Кадафи и издигнат червено-черно-зеленият флаг с бял полумесец от времето на Обединеното кралство Либия (1951-1969 г.).
Този флаг беше избран за нов държавен символ от членовете на преходния Национален съвет в Бенгази, където на 17 февруари избухна антиправителствен бунт, припомня агенцията. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сейф ал Ислам призова за българска мисия в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди