изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:57 EEST
Стари скандали отново разклатиха "Атака"    
КоментариБлизо две години от началото на мандата групата на "Атака" в Народното събрание е пред нови сътресения и заплаха да я напуснат четирима депутати. Неотдавна от нея излезе Камен Пенков. Това не е първото разцепване на парламентарното представителство на партията - в миналия парламент фракцията се разпадна напълно. Вчера в парламента упорито се заговори за "предстоящи събития" около Волен Сидеров. Депутати от ГЕРБ бяха дочули от колеги от "Атака", че в близките дни четирима ще напуснат. Посочени бяха Валентин Иванов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Димитър Карбов. Пред "Дневник" Иванов и Гумнеров не отрекоха да обмислят подобни действия, макар и в не толкова близка перспектива, другите двама не бяха открити за коментар.

"Нямам намерение да крия нищо, когато реша да направя тази сериозна стъпка, ще се обоснова, надлежно ще уведомя ръководството и ще свикаме пресконференция, на която да отговорим на всички въпроси", каза Валентин Иванов, който до края на април е ротационен председател на комисията за борба с корупцията. "Политиката е динамичен процес и когато една от двете страни не е доволна или смята, че е засегната неправомерно, нормално е да си търси правата", обясни загадъчно притесненията си Иванов.

Той не пожела да конкретизира противоречията си с партийното ръководство, но не отрече в основата да е скандалът с "декларациите за лоялност", които кандидат-депутати от "Атака" са подписвали, а впоследствие са ползвани като гаранция на банков заем от 150 хил. евро на офшорна фирма, регистрирана на Сейшелските острови.

След проверка по сигнал на отцепниците, близки до собственика на телевизия СКАТ, прокуратурата излезе с постановление, че няма данни за престъпление, тъй като няма принуда.От думите на недоволните вчера се разбра, че повече от година водят преговори с Волен Сидеров документите да бъдат анулирани, но досега нямало ефект.

Волен Сидеров не вдигаше мобилния си телефон, заместникът му в партията Десислав Чукалов и зам.-председателят на парламента от "Атака" Павел Шопов отказаха коментар. Депутати от групата уверяваха, че въпросът с декларациите е изчистен, те били унищожени. Някои обаче допуснаха, че прокуратурата може да бъде сезирана повторно.

Каквото и да се случи в "Атака", то няма да повлияе на баланса на силите в парламента. Освен от 117-те депутати на ГЕРБ правителството има подкрепата и на 6 независими. От управляващите казаха пред "Дневник", че не одобряват поведението на отцепниците, тъй като по принцип на тях не може да се разчита безрезервно, след като веднъж са предали.

Не отрекоха обаче, че увеличаването на независимите повишава и възможностите за политически маневри. В ГЕРБ засега не се опасяват, че "Атака" ще оттегли подкрепата си въпреки заявките на Сидеров да заиграе по-самостоятелно в изборната година. Не били чували и за търкания между Сидеров и премиера Бойко Борисов.

Вчера 17 депутати от ГЕРБ подкрепиха искането на "Атака" да осъдят "геноцида на българите в Османската империя", но 42 се въздържаха. От ръководството на ГЕРБ изказаха надежда партньорите им от "Атака" да ги разберат, тъй като управляващите членуват в Европейската народна партия и не могат да споделят силно националистически възгледи. http://www.dnevnik.bg
 


Сходни връзки

Стари скандали отново разклатиха "Атака" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди