изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:41 EEST
ХРИСТО ГРИГОРОВ: ИСТИНСКАТА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ЩЕ Е КАТО ВЛЕЗЕМ В ЛИБИЯ    
ОбществоВ Либия вече не говорим за хуманитарна криза, а за хуманитарна катастрофа. Това каза пред журналисти в Добрич председателят на Българския съвет на БЧК Христо Григоров. По думите му обаче, истинската катастрофа ще е тогава, когато хуманитарните световни организации бъдат допуснати в Либия. „Защото ние нямаме представа за това, което става вътре. Там се хвърлят бомби върху цивилни хора, там се унищожават цели региони. Така че тепърва пред нас ще има едни големи предизвикателства и ние трябва да сме готови”, смята председателят на организацията.



     БЧК има готовност да се включи в евентуална хуманитарна мисия в Либия, вече е разговаряно и с Кристалина Георгиева, съобщи Григоров. Той посочи, че вече се откликнали финансово – с 5 000 швейцарски франка, на апела на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. „Но тук индивидуалните акции на отделните национални дружества не се препоръчват. Това, което правим в момента, е да съгласуваме нашите действия с Министерството на външните работи и с нашата централа в Женева”, обясни Христо Григоров. „Нуждите, разбира се, са много големи. Както виждате, Европа, САЩ и светът се обединяват, за да бъдат ефективни и за да могат да помагат. Вече милиони евро и милиони долари се насочват към този регион. Защото ние не знаем мащабите на това, което е в момента и което ни очаква”, посочи шефът на БЧК.
 


Сходни връзки

ХРИСТО ГРИГОРОВ: ИСТИНСКАТА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ЩЕ Е КАТО ВЛЕЗЕМ В ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди