изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:27 EEST
Неуправляема верижна ядрена реакция в японската АЕЦ „Фукушима 1”    
По света В пострадалата от земетресението в Япония АЕЦ “Фукушима 1“ днес е започнала неуправляема верижна ядрена реакция, съобщиха от японското министерство на икономиката и промишлеността. Открит е радиоактивен цезий в близост до електроцентралата, съобщават световните агенции.


По-рано беше съобщено, че нивото на радиацията пред главния вход на японската АЕЦ “Фукушима 1“ е превишило нормата 70 пъти. Атомната електроцентрала, намираща се в централната префектура Фукушима, пострада сериозно при земетресението, което повреди системата й за охлаждане. В момента реакторът й е запечатан.
В района на АЕЦ “Фукушима 1“ е обявено извънредно положение. В радиус от 10 километра е наредено на жителите веднага на напуснат домовете си. Властите съобщиха, че евакуацията още не е завършила. Няма данни за пострадали.
Сериозно е и положението в АЕЦ “Фукушима 2“, която също има проблеми с охлаждащата система. Температурата на водата там превиши 100 градуса. В радиус от 3 километра на населението е наредено да се евакуира.
В района на двете АЕЦ, които се намират на 11,5 километра разстояние една от друга, подлежат на евакуация близо 80 хиляди души.
Броят на жертвите на земетресението в Япония достигна 236 души, а 725 души са обявени за безследно изчезнали, съобщава главното полицейско управление на страната, цитирано от ИТАР-ТАСС. В североизточната част на страната са разрушени 3,4 хиляди сгради, в жилищните райони и в промишлените обекти са регистрирани над 200 пожара. Около 5,6 милиона семейства в равнината Канто и в района Тохоку са без електричество, има и сериозни нарушения във водопроводната мрежа и системата за газоснабдяване.
Земетресението с магнитуд 8,9 е най-силното в историята на съвременна Япония.
Нов силен трус с магнитуд 6,8 беше регистриран тази сутрин край източния бряг на Япония, опустошен от мощно земетресение и цунами, съобщи Американският институт по геофизика, цитиран от Франс прес.
Властите предупреждават, че продължава да съществува риск от нови силни трусове. http://novini.dir.bg

ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ОТ ЯПОНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ КОШМАР В ЯПОНИЯ


 


Сходни връзки

Неуправляема верижна ядрена реакция в японската АЕЦ „Фукушима 1” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди