изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:57 EEST
Георги Софкин: Дал съм на спорта усилия, мъки, кръв, пот и сълзи    
Интервюта Той е правнук на София, изселничка от Егейска Македония, от нея е фамилното му име, зодия Лъв, ръст 4 фута и 5 инча, известен и със сантиметрите си, но известността му е много по-висока от сантиметрите ми.Тежи 50 кг, завършил е средното си образование в  Стара Загора, а висшето - във ВМИ "В. И. Ленин" в София - електронно инженерство и има желание за поне още една диплома. Има световна и олимпийска титла по бадминтон. Определя себе си като щастлив ерген, известен е с многобройните си сексуални подвизи с красавици от елита. Георги се опитва да носи духа на зодията и името си. Ето какво споделя пред Андрей Велчев в ексклузивно интервю за СПАС.бг:


Ти си президент на българската организация “Малки европейци”, кое е онова малко нещо което никога не ни достига за де сме истински европейци?

Ниско и малко IQ, по нашенски казано- простотията...Тя, простотията , царува и почва от жълтите павета. Носителите и са тези които направиха Родината ми ,освен най-бедна , най-корумпирана и все в тоз стил , но и най-простата държава,с най-много простаци на глава от населението...Нека помолим EU да измери IQ-то на цялата тази наша ...гилдия ли , сган ли..политиците ни...Ами трагедия ще е, предизвестена траги-комедия...след като деца в 4-5-и клас са ме чували по телевизии или вестници да ги наричам простаци и да ми искат автографи?!..Така че "онова малкото нещо" е фатално нещастие за Родината..

Какво ти дава спортът и какво отнема?


Философски...мисля, че съм му дал - усилия, мъки , кръв, пот, сълзи ( По Уинстън Чърчил)..Дал ми е планини от приятели: като се почне от нашите спортни легенди- искам да го кажа: Има у нас един-единствен елит - и това е спортния елит!! Ние, които стъпихме и останахме на покрива на света. Дал ми е познанства със Сеп Блатер, Яцк Рогге, Фатих Терим, Жоан Лапорта...с цяло море от дечица , които спортуват и ме имат за "равен" когато играя заедно с тях...

Спортът ми е дал щастие, макар и да е клиширано, гордост- Хулио Иглесияс, когато ме представиха на него, се засмя и много красиво и с топлина ми отказа да ми даде автограф, репликата му беше: "Ти си Голям шампион , ти ще ми дадеш автограф"- няколко десетки човека видяха как избухнах в рев със сълзи, ама от щастие... да видя света...Спорта отнема: комплексите, парите - когато инвестираш в себе си...Може и да ти отнеме чувството за любов към държавата, която не си заслужава шампионите, за България говоря...

Какво е чувството да се качиш шампионска стълбица?


Неописуемо е, макар и това пак да е клише и тривиално. Но аз имах интересни случки по награждаванията ми, и в Париж 2005 и в Белфаст 2009. В Париж, французина, когото фактически скъсах от бой 15:1 и 15:6, на стълбичката, 3-и , взе че развя френското знаме..взех , че го изблъсках от стълбицата. В Белфаст , макар че медалите връчваше Lord, германеца и англичанина не се появиха...Защо ли? ами защото съм Българин....а си спомням че като дете- 5-и клас, когато станах републикански шампион на двойки във Варна си спомням, че стълбицата беше много висока и моя партньор ме дърпаше или ме вдигнаха, много висока ми беше...Има и нещо, което не мога да обясня: Горе, на стълбицата, усещаш и една самота...чувал съм го и от други приятели, особенно е!

Кой те запали по спорта?


Нека въпроса го разглеждаме реципрочно... Спонтанно като дете се запалих по спорта! В Стара Загора живея на най-хубавото място- до Аязмото. Татко започна да ме води на мачовете на Берое, после дойде Бадминтона, така просто на улицата. Като ученик съм имал такива невероятни случки от спорта и заниманията ми с него..Невероятни с огромни емоции.

Получил ли си заслуженото от живота?


Ако е в контекста "всеки си получава заслуженото ( т.е. намира си майстора)"- да, живота ми е удрял шамари, падал съм, спъвал съм се, грешал съм, повтарял съм грешки. Иначе се опитвам да поддържам в себе си един манталитет в стил "при мен хубавите неща стават по-трудно и бавничко.

"Мисля, че егото на човека, особенно при мъжа, е на вълна "живота е несправедлив и ми отне това или не ми даде онова..." опитвам се да гледам на живота като на феърплей спорт, в които много често феърплея го няма никакъв, но не мога да направя генерален баланс. Или по скоро не искам... http://www.spas.bg
 


Сходни връзки

Георги Софкин: Дал съм на спорта усилия, мъки, кръв, пот и сълзи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди