изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:14 EEST
НОВ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА ПРАВЯТ В ДОБРИЧ    
НовиниОбщностен център за деца и семейства предстои да бъде разкрит в Добрич. Общината вече е поканена да подаде пълна проектна документация по проекта на МТСП  „Социално включване”, който е финансиран със заем от Световната банка, съобщиха от кметството.

Проектът цели превенция на социалното изключване и намаляване бедността сред децата чрез инвестиции в ранно детско развитие. Чрез подобряване готовността на децата за включване в образователната система и подкрепа за развитие на родителски умения сред уязвимите групи родители се цели да се ограничи и предаването на бедността между поколенията. Предвижда се в центъра да бъдат разкрити 10 социални услуги, в които ще се предоставят интегрирани услуги /социални, здравни, образователни/ за деца в риск от 3-7 години и техните семейства. Проектът е на обща стойност 1 199 806 лева, която е одобрена в предварителния етап на кандидатстване. От тях близо 600 000 са предвидени за инвестиции,  преустройство, пристройка, надстройка, оборудване и обзавеждане на сграда, която е общинска собственост. Сградата, в която ще се ситуира общностния център се намира по ул.„Теменуга”5. Останалите средства от общата сума ще бъдат използвани за  финансиране на дейността по предоставяне на десетте социални услуги.
 


Сходни връзки

НОВ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА ПРАВЯТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди