изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:52 EEST
Япония има само 48 часа, за да избегне нов ”Чернобил”    
По света Япония има само 48 часа, за да поеме контрол върху бързо влошаващата се ядрена криза в страната, преди да се изправи пред катастрофа „по-лоша от „Чернобил” .
Това пише вестник „Дейли Телеграф”, като се позовава на френски представители по ядрена безопасност, предаде "Фокус".  Френските специалисти заявиха, че са „песимистични” относно шансовете на инженерите да предотвратят разтапянето на горивни елементи в АЕЦ „Фукушима-1”.


Mиналата нощ нивата на радиация бяха „изключително високи” в засегнатата сграда, а след поредната експлозия радиацията може да попадне в атмосферата.
Вчера се разбра, че се разтапя активната зона в три работещи реактора - 1,2 и 3.

Японски военни хеликоптери изливат вода с огромни кофи върху поразената АЕЦ в опит да потопят горивните елементи, които трябва да са потопени във вода, за да се охлаждат. Общо три хеликоптера СН-47 на японските отбранителни сили са изсипали над седем тона вода в трети и четвърти реактор, съобщи обществената японска телевизия NHK.

По-рано Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че температурата в басейните за отработено гориво на Четвърти, Пети и Шести реактор се повишава. Според експертите от агенцията основният проблем с хранилищата за отработено гориво вероятно е повреда в захранването, необходимо за охлаждане на водата. Нормалната температура на водата в басейните не бива да превишава 25 градуса по Целзий. В Четвърти реактор температурата е достигнала 84 градуса, в Пети - 62,7, а в Шести - 60 градуса.

В течение на около 9 часа компанията оператор на Фукушима-1 "Токио илектрик поуър" (ТЕПКО) е била лишена от техническа информация от централата заради прекъснат погрешка кабел, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Грешната станала при прокарването на електрическо трасе към електроцентралата.

Последните данни на полицията в Япония сочат, че официалният брой на загиналите по време на земетресението и цунамито в страната е достигнал 5178 души, предаде АФП. Други 8606 души са в неизвестност.
Издирването за оцелели продължава. dir.bg

ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

 


Сходни връзки

Япония има само 48 часа, за да избегне нов ”Чернобил” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди