изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:55 EEST
ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА ЗА ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА    
НовиниОбщина Добрич обяви обществено обсъждане на актуализацията на Програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества.

Очаква се до 28 март гражданите да дадат своите коментари, предложения и мнения на електронния адрес: t_petkova@dobrich.bg
От кметството посочват, че Програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества на територията на община град Добрич е разработена въз основа на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Тя е приета с решение на Общинския съвет от април 2003 г. Актуализирана е през 2009 г.
Община град Добрич е една от 42-те общини, на които бяха дадени указания от МОСВ през ноември миналата година за актуализация на общинските програми. Поводът за това е уведомително писмо на Европейската комисия за откриване на процедура срещу България по нарушение на общностното право за неспазване на нормите за ФПЧ10. Актуализираните програми ще послужат за представяне пред Европейската комисия на нотификация с искане за удължаване на сроковете за постигане на съответствие с нормите за фини прахови частици.
От общината посочват, че финансовите средства, необходими за прилагането на Програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества на територията на община Добрич ще бъдат осигурени основно от общинския бюджет за финансиране на дейностите, заложени в плана за действие; както и при възможност чрез кандидатстване с проекти по различни финансиращи програми.
 


Сходни връзки

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА ЗА ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди