изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:10 EEST
И в Русе се оплакаха от повишени данъци    
ИкономикаВ Русе има хора, които са шокирани от огромното увеличение на местните данъци и такси. Няколко фирми сигнализираха, че са получили "честитики" за данък с 500 процента по-висок от миналогодишния. Фирмите се намират в бившата база на "Търговия на едро", съобщи bTV.



Сградите са стари, още от 70-те години. От тогава не са правени подобрения както в инфраструктурата, така и в условията, при които собствениците извършват дейността си. Затова недоумението и изненадата от новите дължими такси за сметоизвозване и данък сгради е огромно.

Данъците тази година са повишени драстично заради данъчните оценки на имотите, които тази година са значително по-високи. Големите дължими суми са и по отношение на такса смет. Но собствениците на фирми са сметнали, че ако сами извозват отпадъците си, това би им излязло по-евтино, отколкото да плащат данъка.

От местния отдел "Данъци и такси" обаче отговарят, че това е задължение на общината и към момента законът не позволява частно самостоятелно извозване на отпадъците, както предлагат собствениците. От общината съветват частния бизнес да потърси информация при тях за възможните облекчения за данък сгради и такса смет. http://rousse.dir.bg
 


Сходни връзки

И в Русе се оплакаха от повишени данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди