изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:01 EEST
РАЗГЛЕЖДАТ ПРОМЕНИ В МЕСТНИТЕ ТАКСИ    
НовиниПредложение за промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич, ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет. Те касаят местните такси, дължими от търговците на територията на Централен кооперативен пазар както и  Центъра за базарна търговия и таксата за битови отпадъци.

Въз основа на извършен анализ на схемата, наличния инвентар на общинското предприятие „Общински пазари” и след постигнато съгласие на ползващите търговските маси, се прецизират таксите за ползване на търговски маси от 2 кв.м. и 1 кв.м. Целта е по-голяма справедливост спрямо търговците, които ползват по-малки търговски площи. Така таксата за ползване на търговска площ за търговия с плодове и зеленчуци от 1 кв. метър на ден става 5 лева, а за месец – 70 лева. За маса от 2 кв. м – 8 лева на ден и 120 лева – за месец.
За търговия с промишлени стоки на територията на Центъра за базарна търговия се заплаща такса от 2 лева на ден или 30 лева на месец за търговска площ от 1 кв. м и50 лева – за 2 кв. м.
Другите предложени промени са във връзка с таксата за  битови отпадъци. Срокът за подаване на декларация от предприятията, които искат да заплащат такса битови отпадъци за 2011 г., според количеството битови отпадъци, се удължава еднократно до 15 април 2011 г.
 


Сходни връзки

РАЗГЛЕЖДАТ ПРОМЕНИ В МЕСТНИТЕ ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.60 секунди