изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:24 EEST
Дянков: Съкращаваме още 4 хил. души от администрацията през 2011 г.    
Новини

Още около 3 500 до 4 000 бюрократи ще бъдат съкратени до края на годината, каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков днес. Той посочи, че до момента са съкратени 12% от общо заложените за съкращаване 20% от администрацията. До края на годината щели да станат 16%. Дянков обясни, че за момента съкращенията ще излязат по-скъпи, защото, когато някой излиза от държавната администрация щедро получава по 10-20 заплати.



Само за тази и миналата година от административни съкращения вече са спестени 90 млн. лв.

Когато оптимизирането на администрацията окончателно стане факт, спестените средства ще бъдат около 200 млн. лв., добави финансовият министър.

На форум по представянето на доклад на ЕБВР за развитието на икономиките в региона, Дянков се отчете за успешните и неуспешни реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента - здравната реформа.

Продължението на тази реформа предстои да се случи, заедно с образователната, въвеждането на електронното правителство.

Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи, каза вицепремиерът.

Според него, ЕБВР залага 1% по-нисък ръст на икономиката за тази година от правителството, защото е по-консервативна и не знае "местната флора и фауна".

ЕБВР предвижда по-добри резултати за българската икономика и призовава да се подновят реформите. Прогнозираният растеж на БВП е 2,6%. В последната си прогноза за регионалната икономика, публикувана в края на януари банката посочва, че са се очертали признаци на обръщане на тенденцията, включително увеличаване на износа, добър туристически сезон и перспективи за силни резултати в селското стопанство.

В доклад на ЕБВР се отчита, че банковият сектор в България е понесъл добре глобалната криза, доказвайки, че е добре капитализиран и регулиран.

Докладът за прехода, изготвен от ЕБВР за 2010 г. отчита постигнатия от България напредък в намаляването на административната тежест върху предприятията и в усилията за справяне с корупцията. В същото време се призовава да се подобрят начините за разрешаване на търговски спорове и процедурите по несъстоятелност, както и реформите в съдебната система. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Дянков: Съкращаваме още 4 хил. души от администрацията през 2011 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди