изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:26 EEST
Баща и син са задържани за убийството на треньор    
Ред и сигурностБаща и син са задържани за 72 часа по подозрение за съпричастност с убийството на треньора по спортна акробатика в Габрово Лилян Александров, съобщи Дарик радио, като се позова на габровската полиция. 56-годишният мъж беше убит на 21 март около 19.45 ч. пред кооперацията, в която живеел – на ул. „Емануил Манолов” в града. Треньорът №1 на Габрово за 2009 г. бе застрелян с пет куршума, докато се прибирал от близко заведение.

 
Двамата заподозрени за престъплението - 45-годишен мъж и 16-годишният му син, са свързани със спортна дейност в Габрово. Веднага след трагедията колеги на Лилян Александров заговориха за враждата между неговия клуб и другия клуб по спортна акробатика, както и за заплахите, които е получавал. Никой от тях обаче не можеше да повярва, че е възможно това да е мотив за убийство.

По информация на в. "Труд" задържаните са Милен Иванов и синът му Кристиян. Преди години Иванов е бил състезател на Александров, а след време станал и треньор. Отначало работели заедно, но заради конфликтния си характер Иванов се скарал с бившия си наставник. Основал свой клуб “Арена”, като тренирал предимно своя син. Кристиян имал успехи и дори бил взет в националния отбор.

По-късно между клуба на Лилян Александров и този на Милен Иванов избухнал спор за спортната зала. Убитият тренирал там над 100 деца, грижел се за залата. Станали обаче няколко инцидента, за които Александров уведомил кмета на града, полицията и прокуратурата. Било срязано обезопасяващо въже при скоковете. Намерили и повреден батут. После някой започнал да дупчи гумите на автомобила му, да му блокира спирачките, да му сипва захар в резервоара.

Поклонението пред тленните останки на Лилян Александров ще бъде на 24 март от 10 часа в спортното хале по акробатика и батут до стадион "Христо Ботев" в Габрово. Опелото ще започне в халето в 12 часа. Траурното шествие до Централния гробищен парк ще тръгне в 13 часа.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Баща и син са задържани за убийството на треньор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.42 секунди