изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:14 EEST
ДОСТАТЪЧНО Е ЗЪРНОТО ДО НОВА РЕКОЛТА    
НовиниКоличествата необходимо зърно до нова реколта у нас са достатъчни, каза пред журналисти вчера в Добрич зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

Според нея, все още е рано да се правят прогнози за добиви и качество на зърното от нова реколта. Едва в края на април или месец май ще има категорични прогнози за състоянието на посевите в страната, каза тя. И добави, че в земеделското министерство има постъпили данни за ниско съдържание на влага в почвата, но до момента обследването на посевите все още не е приключило. Затова, според нея, е прибързано да се правят категорични прогнози.
На световните борси цената на зърното пада и поевтиняването от началото на годината е с около 15 %. Въпреки поевтиняването на зърното цената на хляба у нас не се променя, каза още С. Боянова. Според нея, същото може да се случи и при слънчогледа и цената на олиото.
В рамките на Програмата за развитие на селските райони сега може да се кандидатства за подпомагане на полупазарните стопанства, каза още С. Боянова. По нея се дава шанс дребни земеделски производители да се занимават с пчеларство и да бъдат подпомагани на годишна основа. Има възможност и за подпомагане по т.нар. биологично пчеларство, където може да се кандидатства по мярка 214. Очаква се по-късно през годината да има възможност да се кандидатства за финансиране на пчеларството и по мярка 121, след евентуално прехвърляне на средства.
 


Сходни връзки

ДОСТАТЪЧНО Е ЗЪРНОТО ДО НОВА РЕКОЛТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.50 секунди