изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:40 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕКРАТИ КОНЦЕСИЯТА НА ПЛАЖА В КРАНЕВО    
НовиниКонцесионер било дружество на собствениците на ЦСКА


Правителството реши на заседанието си вчера да прекрати едностранно договорите за концесии на три плажа по Черноморието – Кранево-централен, Бяла-Карадере и Бургас-север. Причината е неплащане на концесионно възнаграждение, както и неизпълнение на други клаузи от договора от страна на концесионерите – „Титан Чистота” ООД за първите два плажа и „Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс” ЕООД.
 Министерският съвет упълномощи министъра на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия за събиране на дължимите суми по съдебен ред, както и за предприемане на необходимите действия за приемане на обектите на концесия в 30-дневен срок от датата на прекратяване на концесионните договори по реда на чл. 78 от Закона за концесиите.
 След прекратяване на концесионните договори плажовете ще бъдат отдадени под наем или на концесия,реши още Министерски съвет.
Според Dnevnik.bg, концесионерът на плажовете в Кранево и Бяла "Титан Чистота" ООД е дружество на собствениците на футболния клуб ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов. По времето на кабинета "Станишев" тяхна компания направи проект за екоселище край Бяла. Архитекти на комплекса трябваше да са Норман Фостър и брата на премиера Сергей Станишев – Георгий. Проектът обаче не се осъществи, напомня още изданието.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕКРАТИ КОНЦЕСИЯТА НА ПЛАЖА В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.27 секунди