изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:09 EEST
Израелският премиер ми каза: Вие заслужавате да сте бедни!    
НовиниИз заседанието на 23 март т.г. Обсъжда се точка 25 - проект на решение за безвъзмездно прехвърляне на собственост върху имот - частна държавна собственост, на община Хисаря.

СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ: Кметът на община Хисаря и председателят на общинския съвет са отправили искане собствеността върху имота да бъде прехвърлена и е посочено, че общината ще извърши необходимите ремонтни дейности, за да приведе сградата в състояние да работи.

БОЙКО БОРИСОВ: Благодаря на министър Константинов, тъй като знаете, че миналата сряда с министър Караджова и с министър Дончев бяхме в Хисаря. Между другото, градът много добре стои, много е чист и подреден. С 27-30 на сто кметът ми каза, че са се вдигнали туристите. Още повече и това, което прави впечатление, не случайно ще ви отнема една-две минути по тази тема, но и Трайков, и Плевнелиев да слушат, особено в съботни, неделни и празничните дни, много млади и интелигентни хора, да я наречем средната класа, тези, които работят в големи компании, фондове и банки, хора с добри заплати да ги наречем, все повече търсят подобни места като Хисаря, като Велинград, като Вършец…

За съжаление Банкя не може да си намери инвеститор толкова години, подобен курорт, но е много по-зле от всички останали. Нека Министерството на здравеопазването като водещо, Константинов, да определите, например Министерството на околната среда и водите, защото те също имат някакво отношение, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и например заместник-министърът по туризма да седнат и да направят преглед на държавните имоти, които имаме в подобни общини. Ако кметовете ги искат, защото на някои места ги искат от години, а ние не ги даваме, говоря като държава, ако ги управляват правилно и ние да си запазим единствено правото да ги контролираме. Поне аз съм отговарял много пъти, например банята в Банкя, едно дърво расте през покрива, вече сигурно е станало 10 метра дърво. Баня от римско време на 15 минути от София.

Не случайно, върнете се в Кюстендил и в още колко градове, започвайки от римските легиони са лекувани, след това на Германия, на райха войските са лекувани, доказан с вековете климат и природа, от което може да се изкарват пари за регионите. Константинов, моля ви, за да не създадем сега прецедент и всички кметове да започнат да ме търсят, направете един анализ, разговаряйте с кметовете и с Националното сдружение на общините и с един акт, ако преценим и там, където преценим, да регулираме този процес, разбира се, след анализ, който вие ще ми направите.

СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ: Вече започнаха да звънят всички кметове един по един. Ние имаме такива имоти във Вършец, Хисаря, село Баня - Смолян, Банкя, Велинград.

БОЙКО БОРИСОВ: Без да знам, ги изброих, защото, когато съм преминал през тези места, съм видял главно разруха и съм питал защо е така?

НОНА КАРАДЖОВА: Господин премиер, тъй като и кметът на София е тук, госпожа Фандъкова, искам да кажа за едно прекрасно място в София, което е имот на една от болниците, които използват минерален ресурс в “Овча купел”. Използва се минимален ресурс, защото дебитът е голям, а не защото болницата използва малко, но има огромен двор. Това е огромен парк, който никой и за нищо няма да го ползва. Смятам, че там могат да се направят едни чудесни спортни басейни, аквапарк може да се направи.

БОЙКО БОРИСОВ: Добре, след заседанието на Министерския съвет министър Константинов и кметът Фандъкова да отидат и да го видят.

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Вече сме разговаряли.

БОЙКО БОРИСОВ: Константинов, отидете да го видите. Повтарям, когато с израелския премиер разговарях на тази тема, той ми каза: “Вие заслужавате да сте бедни. Имате такива води, че това е злато, имате злато, използвайте ги.”

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Израелският премиер ми каза: Вие заслужавате да сте бедни! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди