изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:27 EEST
ЗАПОЧВА ГАЗИФИКАЦИЯТА НА ГРАД ШАБЛА    
ИкономикаПърва копка на газоразпределителната мрежа (ГРМ) в Шабла ще бъде направена на 4 април в 11 часа на ул „Волга”. Така идеята за газификация на града чрез местни находища ще бъде осъществена. Алтернативната енергия има много предимства пред сега използваните твърди и течни горива. Чрез този инвестиционен проект ще бъдат задоволени нуждите от топлинна енергия, както в домакинствата, така и в обществените, административни и промишлени сгради. Той ще се реализира от „Каварна газ” ООД и предвижда снабдяване на потребителите с компресиран природен газ посредством газоразпределителна мрежа
 

Инвестиционната програма за газификация на Община Шабла е съобразена с поетите от дружеството ангажименти към ДКЕВР за изграждане на ГРМ и за присъединяване на потребители.
Специализираната схема за газификация на град Шабла е приета на заседание на Общинския съвет проведено на 30 юли 2010 година. На същото заседание общинските съветници дадоха съгласието си “Каварна газ”ООД да ползва безвъзмездно общинската пътна инфраструктура по предварително утвърден план-схема, като след полагането на тръбите дружеството следва да възстанови инфраструктурата.
Първият етап на инвестиционната програма предвижда газоразпределителна мрежа да бъде изградена по улиците “Волга”, „Средна гора”, „Марица” и „Комсомолска”.
Ще бъдат газифицирани Спортната зала, СОУ „Асен Златаров”, УПК, ЦДГ “Дора Габе”, Поликлиниката, Общинската администрация. Абонати на  „Каварна газ” ООД могат да станат всички граждани на Шабла, не само живеещите по горепосочените улици, за което трябва да подадат заявления в дружеството и сключат договор за доставка.


 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ГАЗИФИКАЦИЯТА НА ГРАД ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди