изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:59 EEST
Деца и родители творят красота    
НовиниУмения за изработване на антична керамика усвоиха по време на заниманието си по арттерапия родители и деца от ЦДГ №10 „Слънчице” в Добрич.

Под ръководството на художничката Румяна Стоянова те изработиха изящни творби от глина. Всички родители споделиха , че за пръв път от своето детство работят с глина. За малчуганите тя бе нов материал, от който раазбраха, че лесно могат да сътворят красиви произведения.
Участниците в заниманието се убедиха и в друго предимство на тази техника – тя може да се прилага от родители и деца, които заедно да сътворят красиви произведения. Те създадоха прекрасни и разнообразни кошници. Някои измайсториха за тях зеленчуци, с които да ги напълнят, а други грозде, имаше дори корони за малки принцеси.
В друго от заниманията по арттерапия деца и родители трябваше заедно да нарисуват цвете или нещо любимо. Румяна Стоянова бе впечатлена от красивите, изпълнени с много цвят и красота, рисунки, които децата и техните родители сътвориха. Накрая бе подредена и изложба от красивите акварели.
Заниманията по арттерапия за деца и родители в ЦДГ „Слънчице” се реализират по проект „Отговорно родителство за щастливо детство – училище за родители на деца от 3 до 7 годишна възраст”. Той е финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Общностно развитие и гражданско участие, фонд “Хората решават”” с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
 


Сходни връзки

Деца и родители творят красота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди