изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:25 EEST
НОВИ 5 МЕДАЛА ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ    
СпортСъстезателите от клуба по спортно ориентиране Добротица спечелиха 5 медала в турнирите за купа „Варна” и купа „Академик”.

От там ни информираха, че повече от 120 състезатели от Варна, Добрич, Русе, Шумен, Нови пазар и др. са участвали в двете състезания по ориентиране. За пръв път са се включили и много млади състезатели от Благоевград, а това е направило конкуренцията в групите значително по-жестока.
Добричкият клуб по ориентиране Добротица се представил с 20 състезатели в групи  М/Ж от 12 до 45 г.
"Първият старт беше в Морската градина. По принцип ориентирането в парковете е по-лесно, но затова пък организаторите бяха подготвили сравнително дълги маршрути с много контролни точки. Това подложи на изпитание предимно физическите способности на състезателите", заяви председателят на клуба Красимир Ненов.
Отлично се е представил Желязко Генов в група М 16, като е спечелил убедително златен медал. Той е изминал маршрут с дължина 3,9 км с 15 КТ за време 24.15 мин. с преднина повече от 2 минути пред другите състезатели от групата. Второ място и сребърен медал е спечелила Илияна Кашева в групата на жените над 35 г. Бронзов медал е завоювала Александра Стоянова в групата при девойките над 18 години.
Вторият старт се провел на картата на село Приселци, южно от Варна. Маршрутите са били изцяло в гориста местност с малко пътеки, но с много дерета.
В този старт добричките състезатели спечелиха само два медала. Със сребърен медал в група Ж 14 се окичи Кристина Дачкова от СОУ „П. Р. Славейков”. Илияна Кашева отново се представи добре, но този път се задоволи с бронзов медал в група Ж 35 г.
В почивните дни през следващите седмици ще има състезания по ориентиране във Велико Търново, София и Разград, но добричкият клуб  ще участва в 4-дневните състезания за купа „Великден” от 22 до 25 април на карти близо до Търговище и село Великденче, информира още Красимир Ненов.
 
 


Сходни връзки

НОВИ 5 МЕДАЛА ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВИ 5 МЕДАЛА ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2011-04-05 @ 17:23 EEST

  Виж какво правят хората Неделчооооо, те не викат "3-4 НАЗДРАВЕ " ти и една част от твоите  Т О Р И С Т И , сети се защо е със " О" нищо неставате.Но впрочем защо си още председател на Т.Д.?????????????????

НОВИ 5 МЕДАЛА ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2011-04-05 @ 22:34 EEST
Да, това си е Красимир Ненов - работи с децата, все още се състезава и все в тройката. А наш Неделчо с чашка в ръка -  само "наздраве" и на екскурзийки с бусчетата, даже и раница забрави как се носи.
НОВИ 5 МЕДАЛА ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2011-04-05 @ 22:37 EEST
Ха, ха, ха, че то има ли туристическо дружество в Добрич?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди