изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
Венцислав Върбанов: Още от първия ден бях убеден, че ще спечеля това дело    
Ред и сигурностОще от първия ден откогато ми бяха повдигнати обвиненията, бях убеден, че ще спечеля това дело. Това каза пред журналисти Венцислав Върбанов, след като съдът го оправда на първа инстанция, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Бившият земеделски министър заяви, че е изумен от Прокуратурата, която след 10 години разследване, чак през изминалата седмица по време на пледоариите свали половината обвинения заради липса на доказателства за извършени престъпления.

Не се чувствам добре, въпреки че хората отстрани сигурно смятат, че трябва да триумфирам”, обясни Върбанов. „За да ме изкарат мен виновен, се скъса нишката, нямаше никаква приемственост, бяха спрени програми. Специално за Фонд „Земеделие” бях обвинен за най-успешните програми и всички, които са следили развитието на земеделския сектор през последните 20 години, бяха наясно, че това са скалъпени обвинения”, смята депутатът. „През тези 10 години на мен ми беше подсказвано да внимавам в играта, защото имам дела”, подчерта Върбанов. Той поясни, че последният случай е Анастасия Мозер, която е казала: „Венци е хубаво момче, но все пак срещу него се водят едни дела”. Според Върбанов – имало е и намеци от трибуната на Народното събрание, в интервюта. Той изтъкна, че не се чувства предаден от семейството си. „В политиката предателството стана основна практика. Много хора не обичат да им се казва истината”, коментира Върбанов. Той изтъкна, че е изненадан от специалното обръщение на магистратите в негова защита. „Обвиняват ме за неща, които не съм извършил, но го правеха заради политическия интерес към момента. Тези хора ги няма в момента – къде са Мехмет Дикме, къде е НДСВ”, попита депутатът. „България загуби. Бяхме създали един много добър екип в министерството, който работеше професионално”, подчерта бившият земеделски министър.
Той е на мнение, че оправдателната присъда доказва политическата поръчка, която е имало срещу него. Върбанов допълни, че е единственият, чийто имунитет е бил отнеман 4 пъти, като 3 пъти от тях го е правел по свое желание. „Аз имах най-голям интерес истината да излезе такава, каквато е”, добави Венцислав Върбанов.
Аделина ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Венцислав Върбанов: Още от първия ден бях убеден, че ще спечеля това дело | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Венцислав Върбанов: Още от първия ден бях убеден, че ще спечеля това дело
Автор: Anonymous да 2011-04-05 @ 14:52 EEST
По крадливо копеле от него няма.Още веднъж се затвържава,че няма правосъдие!Само в Добричко колкото поразии е направил......не за съдене а за бесене!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди