изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:08 EEST
Газовите доставки и АЕЦ "Козлодуй" ще се обсъждат в Москва    
Новини

Енергетиката, търговията, военнотехническото сътрудничество и строителството са част от темите, които ще обсъждат български и руски експерти в рамките на започващото днес в Москва 14-то заседание на Междуправителствената българско-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Шефове на двете делегации са българският министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков и руският енергиен министър Сергей Шматко.



Сесията започва ден след скандала с двустранните преговори около строителството на АЕЦ "Белене" и последвалото уволнение на шефа на Националната електрическа компания Красимир Първанов, превишил правата си в тях.

Основно внимание ще бъде отделено на енергийните проекти, доставката на природен газ и съвместните дейности по АЕЦ "Козлодуй", съобщи правителствената информационна служба преди седмица след като правителството одобри състава и позицията на българската делегация.

В официалното съобщение за срещата в Москва се казва, че ще се обсъждат и туризмът, транспортът, информационните технологии, селското стопанство, метрологията и стандартизацията.

Предвижда се да бъде подписано междуправителствено споразумение за организирането на ремонта и модернизацията на вертолети "Ми-17", "Ми-35" и техните модификации на територията на България, така че българските предприятия да могат да извършват ремонтите и в интерес на трети държави. http://www.dnevnik.bg/

 


Сходни връзки

Газовите доставки и АЕЦ "Козлодуй" ще се обсъждат в Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди