изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:34 EEST
На туристическа трудова борса в Добрич бяха представени 30 стипендии    
ТуризъмНа туристическа трудова борса в Добрич бяха представени 30 стипендии за образование на стойност от 8 до 15 хил. лв. Днес, за поредна година в сградата на Висше училище Международен колеж (ВУМК), се проведе Трудова борса с помощта на Бюрото по труда – гр. Добрич.

Събитието стартира в 10:00 часа, а за целия ден над 2 000 души посетиха сградата на ВУМК с надежда да получат информация за свободни работни места. В Трудовата борса се включиха 33 хотела и туристически организации, които търсеха персонал.

На специализиран информационен щанд за образование пък бяха представени стипендиите за обучение във ВУМК, отпуснати освен от известният телевизионен водещ Слави Трифонов и ВУМК, а и тези предоставени от компании от регион Добрич и Варна, ,,Надяваме се повече хора да са успели да открият работното място, което са търсили. Тук на нашия щанд желаещите да повишат своята образователна степен намират информация за задочно обучение и за стипендиите отпуснати от фирми в окръга.” – споделиха от екипът на ВУМК.

Според запознати, близо 60% от регистрираните в Бюрото по труда – Добрич да млади хора на възраст до 29 години , които имат ниска образователна квалификация и трудно могат да намерят подходяща за тях свободна работна позиция

Студентите на ВУМК имат голямо предимство в намирането на работа или стаж, тъй като училището разполага с Кариерен център, който активно им търси и намира платени стажове в чужбина и България. Освен това, след успешно завършване на английска специалност във ВУМК, студентите освен добрата си академична и практическата подготовка, разполагат и с две дипломи – българска, издадена от ВУМК и британска, издадена от Уелския университет във Великобритания.

ВУМК от тази година предлага собствена Work and Travel програма, според която студентите от висшето училище могат да заминават в САЩ и да работят по специалността си.

 


Сходни връзки

На туристическа трудова борса в Добрич бяха представени 30 стипендии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди